Latvijas Banka izsludinājusi bērnu zīmējumu konkursu kolekcijas monētas "Mana Latvija" dizaina (grafiskā risinājuma) izstrādei. Konkursā aicināti piedalīties bērni, kuri vēl nav sasnieguši 13 gadu vecumu.

Darbu iesniegšanas termiņš - 2017.gada 10.janvāris. Pirmās vietas ieguvēja darbs pārtaps jaunā monētā, informē centrālajā bankā.

Zīmējums monētas vienas puses dizaina izstrādei kā dāvana Latvijai 100 gadu jubilejā var atspoguļot konkursa dalībnieka individuālo Latvijas un Latvijas valsts redzējumu visplašākajā izpratnē, piemēram, Latvijas valstiskums un valstiskuma simboli, vēstures fakti, pagātnes un mūsdienu kultūras vērtības un sasniegumi, flora un fauna, skola, ģimene, sadzīve un vaļasprieki. Monētas otrā pusē tiks attēlots Latvijas valsts ģerbonis.

Monētas zīmējums jāveido aplī, kura diametrs ir 18 centimetri, vienā vai vairākās krāsās, un tajā jāiekļauj nominālvērtības uzraksts "5 euro". Pieļaujama arī citu - īsu un tēmai atbilstošu - uzrakstu iekļaušana. Darbs jāsagatavo uz A4 formāta lapas, sagatavi var izdrukāt no Latvijas Bankas izsludinātā bērnu zīmējumu konkursa vietnes.

Viens autors var iesniegt ne vairāk kā trīs konkursa darbus - monētas dizaina piedāvājumus. Lapas otrā pusē jānorāda autora vārds, uzvārds, vecums, dzīvesvietas adrese, viena no vecākiem vai ieceltā aizbildņa kontaktinformācija. Autors pēc savas izvēles var norādīt arī savas mācību iestādes vai zīmēšanas skolas (pulciņa) nosaukumu.

Konkursa darbus vērtēs Latvijas Bankas monētu dizaina komisija, kas noteiks 20 godalgotos autorus, no viņu vidus izvēloties konkursa pirmās vietas ieguvēju. Konkursa rezultāti tiks publiskoti Latvijas Bankas tīmekļa vietnēs līdz 2017.gada 20.februārim. Konkursa godalgotie autori tiks aicināti uz svinīgu pasākumu Latvijas Bankā.

Šis ir trešais Latvijas Bankas rīkotais bērnu zīmējumu konkurss naudas dizaina jomā. Pirmajā šādā konkursā uzvarēja tolaik 11 gadus vecā ludzāniete Guna Bārbale, un viņas zīmējums 2000.gadā nonāca uz Latvijas monētas UNICEF pasaules bērniem veltītajā monētu programmā "UNICEF "Pasaules bērniem"". Savukārt 2008.gadā par konkursa "Mana sapņu monēta" uzvarētāju kļuva tolaik sešus gadus vecā rīdziniece Emīlija Adumāne ar darbu "Cūciņa", kas pārtapa kolekcijas monētā. Katrā konkursā tika iesniegti attiecīgi 4000 un gandrīz 6600 zīmējumu.

Latvijas Banka bērnu zīmējumu konkursu Latvijai veltītas monētas izveidei izsludinājusi nolūkā veicināt bērnu radošumu un zināšanas par Latvijas vēstures norisēm un mūsdienām, kā arī lai pieminētu Latvijas Republikas 100 gadu jubileju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: