Ventspils pilsētas pašvaldība atbalstījusi biedrības „Integrācijas centrs ,,Atvērtās durvis”” projektu „Sociālo pakalpojumu kvalitātes un pieejamības uzlabošana personām, kurām trūkst līdzekļu pamatvajadzību apmierināšanai”.

Par pašvaldības piešķirtajiem līdzekļiem 830 eiro biedrība plāno iegādāties sakņu griežamo mašīnu, lai paaugstinātu esošo zupas virtuves pakalpojumu kvalitāti. Šī zupas virtuve paredzēta Ventspils pilsētas krīzes situācijā nonākušām ģimenēm (personām) un vistrūcīgākajām personu grupām.

Šogad pašvaldība kopumā atbalstījusi 5 projektus par kopējo summu 5663,33 eiro. Iedzīvotāju sociālā atbalsta projektu konkursa pirmajā kārtā tika atbalstīti 4 projekti:

  • Pašvaldības finansējums 1500 eiro apmērā tika piešķirts nodibinājumam „Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām “Cimdiņš””, lai īstenotu projektu ,,Es daru, es varu!”. Ar pašvaldības atbalstu 40 bērniem un jauniešiem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem tika organizētas mājturības nodarbības, kurās apmācīja pašaprūpes, iepirkšanās un ēdiena gatavošanas iemaņas.

  • Pašvaldības finansējums 1500 eiro apmērā tika piešķirts arī biedrības ,,Latvijas Sarkanais Krusts” Kurzemes komitejas projektam ,,Krāsainai ikdienai”. Tika nodrošināti dažādi pasākumus un aktivitātes Dienas aprūpes centra „Ventiņmāja” klientiem ar dažādiem kognitīviem traucējumiem. Tāpat „Ventiņmājas” klientiem bija iespēja izzināt Ventspils pilsētas sociālo vidi, apmeklējot Amatu māju, muzejus, dažādus pasākumus.

  • 550 eiro apmērā Ventspils pilsētas pašvaldība atbalstīja arī Ventspils tehnikuma projektu „Latviešu virtuve – meistarklases senioriem”, kura ietvaros tika organizētas ēdienu gatavošanas nodarbības senioriem.

  • Pašvaldības finansējums 1 283.33 eiro apmērā tika piešķirts arī pensionāru biedrības ,,Ventspils liedags” projektam ,,Prieks kopā nākt, prieks kopā darīt 2016”. Ar pašvaldības atbalstu, pensionāri iegādājās nepieciešamos materiālus, ko izmantot rokdarbu pulciņos, kā arī tika iegādātas saimniecības preces un tehnika pensionāru biedrības darbības oranizēšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: