Pēc iedzīvotāju lūgumiem nule kā ierīkota jauna gājēju pāreja un invalīdu stāvvieta, kā arī notiek darbs pie citiem uzlabojumiem.

Atsaucoties uz vairāku ventspilnieku ieteikumiem vietējos interneta portālos, Bērzu ielā pie Poruka ielas ir uzstādītas atbilstošas ceļa zīmes, kas norāda par gājēju pāreju. Pie sausākiem laika apstākļiem tiks uzklāts arī horizontālais brauktuves marķējums jeb “zebra”, taču tā kā galvenās ir ceļa zīmes, jaunā gājēju pāreja jau ir spēkā un autovadītājiem šajā vietā ir jāsamazina ātrums un jādod ceļš gājējiem.

Tāpat pēc iedzīvotāju ierosinājumiem ar speciālu marķējumu uz seguma ir iezīmēta invalīdu autostāvvieta stāvlaukumā pie Staldzenes pludmales.

Lai uzlabotu satiksmes kustības drošību pilsētā, Ventspilī ir apzinātas vairākas gājēju pārejas, kam būtu nepieciešams kvalitatīvāks un spēcīgāks apgaismojums, un ir uzsākti projektēšanas darbi, lai plānotos pāreju apgaismojuma uzlabošanas darbus arī varētu realizēt, izveidojot gājēju pāreju apgaismojumu pēc tāda paša principa, kā ne tik sen izbūvētajās gājēju pārejās Lielajā prospektā pie Poruka ielas un Inženieru ielā pie Poruka ielas.

Pašlaik, piemēram, notiek darbs pie papildu izgaismojuma projektēšanas gājēju pārejām Kuldīgas – Pāvila ielu krustojumā un pārejai Ganību – Pētera ielu krustojumā. Savukārt, gājēju pārejām Sarkanmuižas dambī posmā no Brīvības ielas līdz Lāčplēša ielai, projektos tiek paredzēts ne tikai papildu apgaismojums, bet arī aprīkošana ar luksoforiem, jo pašlaik pārejas neatbilst Latvijas valsts standarta prasībām, jo divjoslu vienvirziena ielā nedrīkst būt neregulējamas gājēju pārejas.

Līdzīgi ir ar pāreju Sarkanmuižas dambī pie Ūdens piedzīvojumu parka, taču šeit satiksmes drošības uzlabošanas nolūkos tiks nedaudz mainīta arī braukšanas kustība, pāra numuru māju pusē ierīkojot luksoforu, bet nepāra numuru māju pusē - drošības saliņu.

Savukārt jau šogad pēc ventspilnieku ierosinājumiem tiks izveidota grants seguma ietve–veloceliņš ar jaunu apgaismojumu Aizsaules ielā, kā arī veikti apgaismojuma uzlabošanas darbi Jāņciemā jeb Pārventas privāto dzīvojamo māju rajona ielās: J.Neikena, Ozolu, Ausekļa, Stacijas, Tilta un Blaumaņa ielās.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -4
    keiss 30.09.2016, 19:20:03

    kārtējas muļķības izdomātas!!!!

  • 0
    yolo 01.10.2016, 08:47:52

    Kur šādus ierosinājumus var iesniegt? Man kā autovadītājam šķiet, ka nepietiekams apgaismojums ir visām sarkanmuižas dambja pārejām kā arī gājēju pārejām ap lielo laukumu. Visvairāk tas jūtams tieši ridenī, kad vakaros ir tumšs un ir nokrišņi

  • 0
    Aleks 01.10.2016, 13:20:53

    Vai tiešam ir tik intensīva kustība Bērzu ielā un Poruka ielas krustojuma? Nekad nebija problēmas tur pariet pāri ceļam.
    Tāpat Staldzenes pludmale nav tik liela stāvvieta lai būtu nozīme kur apstāties mašīnai ar invalīdu. Bet par invalīdu stāvvietas ierīkošanu pašvaldībai jāsamaksā no mūsu nodokļus daudzi simti eiro. Ja tiešam tur tas būtu vajadzīgs, tad nav žēl...
    Mūsu pilsēta ir daudz vietas kur nepieciešam veikt uzlabojumus, piemēram tā paša Poruka ielā pie TOP veikalā, nepieciešama regulējama gājēju pāreja. Bieži vien tur ir sastrēgumi kad liela cilvēku plūsma un no Porukas ielas grūti izbraukt uz Inženieru. Automobiļu kustība pa Inženieru ielu arī apgrūtināta.

  • -1
    Zigerists 01.10.2016, 17:34:50

    Palieliniet tilta apļus, viņi ir pārāk mazi priekš apļveida krustojuma ar divām joslām! To saka arī iebraucēji.

  • -1
    yolo 03.10.2016, 02:00:17

    Sazīmēt savādāk joslas tikai vajag, lai no malējās brauc ārā un būs ok

  • 0
    Bruns Svilis 01.10.2016, 21:57:46

    1.Poruka ielā (no Prospekta līdz Pētera ielai) pie bērnu pilsētiņas 30 km/h aktīvajā sezonā tiešām derētu.

    2. Daudzās vietās pilsētā gājēju pārejas ir neapgaismotas (izvietotas starp laternām tumšajā zonā)

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 03.10.2016, 17:58:07

    Aleks,
    saņemot iedzīvotāju ierosinājumus par gājēju pāreju Bērzu ielā, speciālisti izvērtēja šo krustojumu un atzina, ka lūgums ir pamatots, jo šeit notiek intensīva skolēnu plūsma, kā arī maršrutu no lielā daudzdzīvokļu māju dzīvojamā masīva uz Bērnu pilsētiņu regulāri izmanto daudz iedzīvotāju.

    Savukārt Poruka ielā pie veikala "TOP" esošā situācija ir izvērtēta un pašlaik nesaskatām nepieciešamību pēc regulējamas gājēju pārejas. Piekrītam, ka šo krustojumu nevar izbraukt gaitā un pirms pagrieziena veikšanas, braucot no Poruka ielas, ir jāapstājas un jāpārliecinās par drošu tālāko kustību. Taču tajā pašā laikā minētais krustojums ir tipveida T-veida krustojums, kādu pilsētā ir vairāki, un pārskatāmības leņķis tajā ir nodrošināts pietiekamā apmērā - 20 m no krustojuma ir brīva pārskatāma teritorija, respektīvi, tas nav arī tik nepārredzams, kā piemēram vietās, kur tieši krustojuma stūrī atrodas ēka, žogs vai augsti apstādījumi, līdz ar to, uzmanīgi braucot un ievērojot satiksmes noteikumus pa abām ielām (Poruka un Inženieru) braucošajiem auto vadītājiem, izbraukt uz Inženieru ielas var bez problēmsituācijām. Turklāt drošākas satiksmes nodrošināšanai šovasar šajā vietā pēc iedzīvotāju lūguma tika uzstādīts sfēriskais satiksmes spogulis.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 04.10.2016, 15:02:28

    yolo,
    ventspilnieki savus priekšlikumus var izteikt Ventspils portālā www.ventspils.lv pie aktuālajām ziņām vai jautājumu/atbilžu sadaļā, tāpat savu informāciju iespējams nodot, piezvanot uz «karsto tālruni» 63601119, ievietojot iesniegumu kādā no pilsētā izvietotajām 40 speciālajām pastkastēm, kā arī savu ziņojumu pašvaldībai iespējams nodot ar laikraksta «Ventas Balss» un portāla www.ventasbalss.lv starpniecību.
    Visas pašvaldības struktūrvienības regulāri rīko informācijas dienas, kuras apmeklējot iedzīvotāji var ierosināt kādu uzlabojumu vai jauninājumu pilsētā. Tāpat ierosinājumus var izteikt Ventspils sociālajos portālos vai sazinoties ar iedzīvotāju informācijas centru.

    Atbildot uz jautājumu par gājēju pārejām, informējam, ka kā jau tas minēts publikācijā, tieši pašlaik notiek projektēšanas darbi Sarkanmuižas dambja gājēju pārejām, paredzot tās aprīkot ar luksoforiem un speciālu gājēju pāreju izgaismojumu. Tāpat informējam, ka arī gājēju pārejai Kuldīgas ielā pie Pāvila ielas un Ganību ielā pie Pētera ielas tiek projektēts speciālais izgaismojums. Plānojam, ka 2017. gadā vairākus no šiem projektiem jau varēs realizēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: