Pirmsskolas izglītības iestādē „Varavīksne” par tradīciju ir kļuvusi Tēva dienas atzīmēšana. Šajā gadā, popularizējot Ventspils veloceliņu sniegtās iespējas, radās ideja par Tēva dienai veltītu velobraucienu, kurā tika aicināti piedalīties iestādes audzēkņu tēti un mammas, brāļi un māsas, omītes un opīši.

Velobrauciens sākās 10. septembra rītā no stāvlaukuma pretī “Ventspils Naftai”. Atpūtas pieturā – pļavā pie dzelzceļa pārbrauktuves – bija iespējams izkustēties dažādās aktivitātēs. Sākumā visi vecāki pārvērtās par kokiem, bet bērniem nācās caur tiem tikt līdz meža pļaviņai. Lai nonāktu tajā, visiem bija jāizlien cauri alai. Pļavā varēja sameklēt dažādus dārgumus, no kā veidot bērniem dabas bagātību aproces. Tēti bija vareni celtnieki, viņu vadībā tapa seši augsti torņi. Lai piegādātu būvmateriālus tik lieliem torņiem, nepieciešamas mašīnas ar varenām riepām. Kādām tām jābūt, tika nodemonstrēts. Lai atcerētos, kāds skaistums valda dabā, atmiņai tika veidotas dabas gleznas: stiprie tēti pagatavoja rāmjus, mammas tās “aiztamborēja” ar dzijām, tad visi kopā ar bērniem vāca un piestiprināja dabas bagātības. Tradicionālajā virves vilkšanā šoreiz uzvarēja “viltība”, jo vienā no komandām bija vairāk dalībnieku…

Darbojoties laiks paskrēja ātri. Visi bija gatavi turpināt ceļu līdz Būšnieku ezeram. Tur spēki tika atgūti, cienājoties ar desiņām. Tēvi mīļi tika sveikti svētkos, dāvinot bērnu gatavotās kaklasaites. Katra ģimene par piedalīšanos pasākumā saņēma diplomu.

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: