Sabiedrības iniciatīvu portālā manabalss.lv sākta parakstu vākšana, lai atceltu transportlīdzekļa tehniskās apskates uzlīmes.

Iniciatīvas iesniedzējs norādījis, ka patlaban, veicot transportlīdzekļa ikgadējo tehnisko apskati, īpašniekam ir jāmaksā 2,19 eiro par «būtībā bezjēdzīgu tehniskās apskates uzlīmi uz automašīnas vējstikla».

Iniciatīvā uzsvērts, ka Ceļu policijas patruļa, veicot transportlīdzekļa pārbaudi uz ceļa, pēc automašīnas numura katru reizi tāpat CSDD datubāzēs noskaidro, vai automašīnai ir izieta tehniskā apskate un vai tai ir derīga OCTA polise. Iesniedzējs uzskata, ka šādas iniciatīvas rezultātā varētu nodrošināt vienkāršāku un lētāku transportlīdzekļa tehniskās apskates procesu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Novadnieks 31.08.2016, 12:43:40

    Ne tikai jautājums par uzlīmēm jārisina.Tas A. Lukstiņa kantoris vispār ir jāklapē ciet.Absolūti parazitējošs kantoris.Visus tos maksājumus cilvēks var veikt internetā vai bankas nodaļā.Tehnisko apskati jāveic ir sertificētam auto servisam.Paliek tikai auto reģistrācijas un no uzskaites noņemšanas iestāde(satiksmes ministrijas pakļautībā).Visi maksājumi ir jāsamazina vismaz uz pusi,citādi tām kantoru žurkām pakaļas ar taukiem jau aizaugušas.

  • -1
    Latvija pāri visām! 31.08.2016, 12:59:19

    Šitas gan ir sviests. Problēma drīzāk ir pārāk biežā apskate. Šķiet, ka par niekiem gan vairs tā nepiekasās kā agrāk, lai tik panāktu atkārtotu apskati, bet tas var būt mans subjektīvs vērojums.

  • -3
    yolo 31.08.2016, 13:05:43

    Aha, kā tad! Paskaties kādā stāvoklī ir lielākā daļa transporta, kas pārvietojas pa ielām. Rīgā teh. apskates naktīs tika ap 80% izbrāķēti... TA ir vienīgas, kas lielai daļai šoferu liek vismaz nedaudz uzmanību pievērst savu auto teh. stāvoklim tā kaut nedaudz uzlabojot drošību uz ceļiem

  • 0
    Latvija pāri visām! 31.08.2016, 13:02:56

    Un pareizi, ja serviss veic apskati, tas salabo ko vajag salabot un uz to vēl nopelna. Nebūtu tagadējais - izieta/ neizieta apskate un autoparks būtu labākā kārtībā.
    Un ceļu nodokli noteikti vajag degvielā ierēķināt, citādi apskate ik gadu kā tāds krusts un lieki izdevumi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: