Ventspils Pilsētas svētku laikā, no 5. līdz 7. augustam,  Ostas ielas promenādē norisināsies jau 16. Starptautiskais ziedu paklāju festivāls. Pašlaik festivālā pieteikušās 36 komandas no 6 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas Polijas, Krievijas un Japānas.

Latviju 16. Starptautiskajā ziedu festivālā pārstāvēs 25 komandas, savukārt no Lietuvas uz festivālu plāno ierasties 4 komandas, no Krievijas – 3, no Polijas – 2 un pa vienai komandai no Igaunijas un Japānas.

Šogad ziedu paklāju festivāla devīze būs “Noslēpums”, un to kā ik gadu ierosinājuši Ventspils iedzīvotāji.  Festivāls piesaista lielu dalībnieku un skatītāju uzmanību.

Katra komanda tai ierādītajā vietā gatavos vienu 2,5 m x 2,5 m kvadrāta formas krāšņu ziedu mākslas darbu. Ziedu paklāju izgatavošanas kopējais laiks ir 23 stundas. Savus darbus komandas sāks veidot piektdienas, 5. augusta, rītā. Sestdien, 6.augustā, no 9.00 līdz 11.00 paklājus vērtēs žūrija, bet no 11.00 līdz 14.30 savu viedokli varēs izteikt skatītāji. Uzvarētāju apbalvošana uz centrālās svētku skatuves notiks 6. augustā plkst. 15.30

Ziedu paklāju festivālu organizē un vada pašvaldības SIA ”Ventspils labiekārtošanas kombināts’’ sadarbībā Ventspils pilsētas domi, festivālu atbalsta Rionas Ēces floristikas meistardarbnīca “Ziedu dizains”, Ritas Garaissils ziedu kārtošanas skola un Piejūras Brīvdabas muzejs. Festivāla laikā izgatavotos ziedu paklājus vērtēs žūrijas komisija Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Didža Ošenieka vadībā.

Pērn  15.Starptautiskajā ziedu paklāju festivālā, kura devīze bija “Zīmes”, piedalījās rekordliels komandu skaita - 50 komandas no 8 valstīm, un uzvarēja festivāla tālākie viesi – komanda no Japānas.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Ventiņheiteris 20.07.2016, 16:36:49

    Labāk jau "Ofšors" - tas pats noslēpums, tikai Vergpilij piedienīgāks...

  • -2
    qwerty 20.07.2016, 17:43:54

    Tiešām būs ziedu paklāji ? Uzsveru vārdu -ziedu! Vai atkal būs : ogles,stikli,dēļi,stieples,mulča,čiekuri,akmeņi un tam visam pa virsu nedaudz ziediņu.
    Noorganizējiet tos paklājus uz pils vaļņa ar īstiem ziediem, skatīties ērti un līdz rudenim smukums.
    Ā , nevar. Tā draza uz slīpas virsmas neturas un bez tās nav māksla.

  • -2
    Ventiņheiteris 20.07.2016, 17:48:26

    Tas tāpēc, ka ziedi ir dārgi - Vergpils budžets "nepavilks". Bet visādu citādu drazu var viegli lielā daudzumā dabūt no slavenajiem atkritumu savākšanas laukumiem. Ja vēl tad pietrūkst, tad revidē deviņstāveņu misenes. Un top māksla!

  • -3
    keda 21.07.2016, 12:16:07

    Nesaprotu, kā cilvēks var sevi cienīt, apzināti pļūtot muļķības vai tīšām neiedziļonoties būtībā. Pilnigs nulle, pilnīgs.
    Kāds pilsētas budžetam sakars ar to, ko kurš liek tajos paklājos? varbūt tomēr floristi to visu paši ved sev līdz, jebšu tu domā, ka to bildi viņi pēdējā brīdī izdomā? Gan jau, ka nedomā neko, vai ne? Visu nosaka instinkts uzpļūtīt Ventspilij. Ceru vismaz, ka tev kāds par to kādu maizes riku atmet, vai vismaz tev ir cerības uz to, lai gan domāju, ka tādus vaukšķus vienkārši aizmirst, kad pienāk laiks dalīt iegūto.

  • -2
    Ventiņheiteris 21.07.2016, 12:24:45

    Neviens neko neatmet/nemaksā un nevajag arī - brīvajā laikā izsaku savu viedokli - ja kādam tas nepatīk, pats vainīgs!

  • -3
    keda 21.07.2016, 12:32:51

    Nevis viedokli izsaki, bet centies radīt iespaidu, ka vispār nekas nav labi. Jāsāk domāt par to, no kā brīvajā laikā tu to raksti...

  • -3
    pūka 21.07.2016, 17:24:15

    floristikā tiek izmantoti dažādi materiāli sākot ar ziediem un beidzot ar dažādiem būvniecībā izmantotiem materiāliem tas pirmkārt. Otrkārt ir jau noteikts cik jābūt ziediem proporcionāli pret citiem materiāliem. Vai to ievēro tas katra paša ziņā un ja piedalās sporta pēc nevis balvas tad ir vienalga vai ievero noteikumus vai nē. Ja nepatīk tad nav ko skatīties. Nerunājot par to cik laika speku iegulda tai paklājā. Sākot ar idejām un beidzot ar realizāciju.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: