SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” ginekologi un vecmātes pastāvīgi pilnveido savas profesionālās zināšanas un prasmes. Sestdien, 14.maijā speciālisti piedalījās profesionālās pilnveides apmācībās “Kardiotokogrāfijas pamati”.

Apmācības vadīja Rīgas Stradiņa universitātes profesore, Medicīnas fakultātes Dzemdniecības un ginekoloģijas katedras vadītāja, Rīgas Dzemdību nama galvenā ārste Dace Rezeberga. Kardiotokogrāfija ir augļa sirdstoņu reģistrēšana grūtniecēm, kuru veic, lai novērtētu bērniņa sirdsdarbību, veselības stāvokli un dzemdes aktivitāti. Šāda veida apmācības ļauj ne tikai medicīnas personālam padziļināt un nostiprināt zināšanas, bet arī padarīt vēl kvalitatīvāku topošo  māmiņu un mazuļu veselības uzraudzību.

Novērtējot SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Dzemdību nodaļas speciālistu pieredzi un mūsdienīgo tehnisko aprīkojumu, Ventspilī laist pasaulē savas atvasītes izvēlas ne tikai ventspilnieces un sievietes no Ventspils novada, bet arī no Talsiem, Kuldīgas, Rīgas un citām pilsētām un novadiem. Šogad līdz 17.maijam piedzimuši jau 236 mazuļi, tajā skaitā divi dvīņu pāri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: