Piedzīvojumu parka maratona uzvarētāji saņems stikla staltbrieža statuetes un naudas balvas, informēja olimpiskā centra "Ventspils" Sporta un mārketinga daļas vadītāja Daiga Dūma.

Stikla mākslinieks Andrejs Virbulis ir sācis izgatavot Ventspils Piedzīvojumu parka maratona balvu - staltbrieža stikla statuetes. Tās tiks pasniegtas maratona, pusmaratona, 10,55 kilometru un 5,3 kilometru distanču pirmo sešu vietu ieguvējiem. Šī balva simboliski sasaucas ar skrējiena starta un finiša vietas - Piedzīvojumu parka - slēpošanas kalna virsotnē novietoto staltbrieža skulptūru.

Maratona uzvarētājiem paredzētas arī naudas balvas. Arī šogad naudas balvas saņems pusmaratona skrējēji, ja tiks labots sacensību rekords 21,098 kilometru jeb pusmaratona distancē. Vīriešiem šis rekords ir viena stunda, piecas minūtes un 28 sekundes, bet sievietēm - viena stunda, 12 minūtes un 21 sekunde. Par šī rekorda labošanu pienāksies papildu prēmija 700 eiro apmērā no uzņēmuma "VK Tranzīts". Savukārt uzņēmums "BIO Venta" piešķirs papildu līdzekļus 500 eiro apmērā, ja tiks labots Latvijas rekords pusmaratona distancē. Organizatori plāno, ka nākamgad šīs balvas tiks piešķirtas maratona distances uzvarētājiem. Tas saistīts ar to, ka iepriekšējos gados Ventspilī norisinājās pusmaratons, bet šogad un turpmāk tiks rīkots maratons.

Jau ziņots, ka Ventspils Piedzīvojumu parka maratons notiks 19.jūnijā. Ventspils būs trešā Latvijas pilsēta Latvijā aiz Rīgas un Valmieras, kurā notiks maratons.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: