Kā šodien žurnālistiem sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris, patlaban vēl nav zināmas konkrētas protesta formas, lai panāktu sistēmas stāvokļa uzlabošanos. Tomēr jau patlaban ir skaidrs, - ja visi citi soļi nenesīs rezultātu, tiks rosināts jautājums prasīt Saeimas atlaišanu.

Lai gan nozare par konkrētākiem plāniem varētu vienoties tikai rīt, 19.aprīlī, paredzēts, ka plānotās protesta akcijas varētu būt tādā formā, lai tajās var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs. Līdz ar to šajā gadījumā streiks netiktu organizēts, jo tajā nav tiesību piedalīties ikvienam.

Plānots, ka varētu tikt organizētas tautas sapulces, mītiņi. Tāpat pašvaldības tiks aicinātas vērsties pie Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), lai valdības rīcības plānā tiktu atgriezti atpakaļ no tā izņemtie punkti par sistēmas uzlabošanu.

Kā ziņots, patlaban ļoti nopietni tiek domāts par kopējām strādājošo akcijām, lai atbalstītu veselības nozari. Tie varētu būt mītiņi, piketi un pat streiki, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers. Rīt kopīgā sēdē pulcēsies dažādu nozaru arodbiedrību priekšsēdētāji, lai lemtu par veidiem, kā atbalstīt veselības nozares organizācijas viņu akcijās.

Jau ziņots, ka Latvijas Ģimenes ārstu asociācija ceturtdien valdes sēdē jau nolēmusi maijā rīkot protesta akciju, lai pievērstu politiķu uzmanību aktuālajiem jautājumiem primārajā veselības aprūpē. Arī Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija ir gatava protestēt. Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrība uzskata, ka Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vēlme protestēt ir apsveicama un atbalstāma, un 19.aprīlī lems par savām akcijām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    norge 26.04.2016, 07:38:57

    A varbut beidzot politiki un valdiba un ari politiskas partijas varetu sakt maksat no savam kabatam par savam kludam ?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: