Piektdien, 25. martā plkst. 15.00 Ventspils Tilta Dārzā notiks komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīdis.

Plkst. 15.00 ikviens tiek aicināts uz kopīgu piemiņas brīdi Tilta dārzā, kurā pieminēsim 1949. gada 25. marta komunistiskā genocīda upurus. Atceres brīdī pulcēsies arī pārstāvji no Ventspils novada politiski represēto apvienības, Latvijas nacionālo karavīru Ventspils nodaļas, Zemessardzes 46. kājnieku bataljona, Ventspils pilsētas domes un Ventspils Kultūras centra. Muzicēs vokālais ansamblis “Mazā Prinča planētas”.

Savukārt 16:00 teātra namā “Jūras vārti” kamerkora “Ventspils”, Ventspils kamerorķestra un izcila solistu sastāva izpildījumā izskanēs divi Latvijā reti atskaņoti skaņdarbi – Kamila Sensānsa “Rekviēms”Op.54 un Sera Džona Tavenera koncerts čellam un stīgu instrumentu orķestrim “The Protecting Veil”.

1949. gada 25. martā notika masveidīgākā deportācija, kādu piedzīvojuši Latvijas iedzīvotāji. Vairāk nekā 10000 ģimeņu agrā marta rītā pēkšņi tika izrautas no savām mājām, lai pēc izsūtīšanas organizāciju ieceres, nekad vairs neredzētu dzimteni. No Ventspils un Ventspils apriņķa izveda 2 tūkstošus iedzīvotāju.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Arājs 21.03.2016, 17:44:18

    Atvainojos,ka ne par konkrēto tēmu,bet gribētos zināt,vai 16.martā-Latviešu Leģiona piemiņas dienā-pie mums Ventspilī tika organizēts kāds atceres pasākums?Informāciju par iespējamo norises vietu un laiku nekur neatradu...
    http://tautastribunals.eu/?p=25802

  • 0
    Arājs 25.03.2016, 09:09:48

    A. Balts. Dievs- mūsu zeme turpina degt

    "1949.gada 25.marts Latvijai ir smaga un neaizmirstama diena, tad notika plašākā Latvijas iedzīvotāju izsūtīšana uz Sibīriju un citiem attāliem “ļaunuma impērijas PSRS” reģioniem. Pēc dažādiem vēsturnieku aprēķiniem lopu vagonos izsūtījumā tika aizvesti aptuveni pāri par 40 000 Latvijas iedzīvotāju, arī pavisam mazi bērni un zīdaiņi.
    Tas ir jāatceras un jāpiemin, bet ne jau kopā ar izsūtīšanas vaininiekiem-okupantiem un to pēctečiem, kas neko nenožēlojot ņirdzīgi !!! uz to visu noraugās un pat nekaunas izsmiet mūsu tautas sēru dienas, un apgalvot, ka to ar kaut ko ir pelnījuši šie nevainīgie upuri.
    Valsts vara vēl tagad nav pat uzsākusi šo okupācijas seku-okupantu izvešanu no atbrīvotās mūsu valsts!
    Obligāti visā valstī jāpaceļ karogs sēru noformējumā, tas gan strikti jāievēro.
    Skumji un smagi redzēt visu šo ārišķīgo cirku, ko varturi rīko. Patiesībā atkārtojot bezcerību un smagos apstākļus, panākt atkal mūsu pilsoņu dzimtenes pamešanu, tikai nu jau ar ekonomiskām un morālām traumu metodēm."

    Pilnu tekstu skatiet šeit:
    www.tautastribunals.eu/?p=4819

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: