Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) apsolījusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājai Inārai Pētersonei politisko atbalstu nepieciešamo izmaiņu veikšanai, lai attīrītu dienestu no negodprātīgām amatpersonām.

Kā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Reizniece-Ozola, ja Pētersonei līdz šim bijusi laba griba veikt izmaiņas, bet pietrūcis politiskais atbalsts, tad tagad viņai solīts, ka šāds atbalsts būs.

Reizniece-Ozola atzina, ka patlaban VID ar godaprātu esot problēmas. Tādēļ dienesta vadībai ir jāidentificē amatpersonas, kam nevar uzticēties un kam nebūtu vietas dienestā. Ministre atgādināja, ka Pētersonei uzdots līdz 1.martam sagatavot gan iespējami negodprātīgo dienesta darbinieku sarakstu, gan priekšlikumus, kā no viņiem atbrīvoties, tajā skaitā, ierosinājumus nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos.

Kā norādīja finanšu ministre, ir jāsaprot, kā Igaunijā izdodas ar aptuveni 1000 ieņēmumu dienesta darbiniekiem iekasēt vairāk nodokļus, nekā Latvijā ar vairāk nekā 4000 VID darbiniekiem.

Kā ziņots, VID līdz 1.martam Finanšu ministrijā iesniegs Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, par kuriem radusies šaubu ēna un aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre iepriekš pieļāva, ka strauja atbrīvošanās no negodprātīgajiem darbiniekiem uz kādu laiku vājinās VID darbu, iespējams, ka tie varētu būt nevis daži mēneši, bet līdz pat gadam. "Tomēr, ja kādam no profesionāļiem "kāja ir paslīdējusi" un izveidojušās saites ar kriminālo pasauli, tad labāk no šāda darbinieka atbrīvoties nekavējoties, jo šīs saites saraut nav iespējams," norādīja ministre.

"Mums ir nepieciešams uzticams un drošs VID. VID vadītāju Pētersoni es redzu kā savu partneri un galveno darba veicēju, lai šis uzdevums tiktu izpildīts. Ja panāksim, ka VID darbiniekiem var uzticēties, tad arī sabiedrība ticēs VID," sacīja Reizniece-Ozola.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: