Stirna, kura pagājušajā nedēļā apciemoja Ventspils veikalus un pastaigājās pa pilsētas ielām, nogādāta Ventspils Briežu dārzā. Briežu dārza pārvaldnieks Ādams Grīnbergs norāda, ka stirna bijusi pieradināta.

''Neapšaubāmi, ka stirna ir pieradināta. Savvaļas dzīvnieki tā neuzvedas. Šī stirna nebaidās ne no cilvēkiem, ne no dzīvniekiem,'' uzsver Grīnbergs. Viņš pieļauj, ka dzīvnieks jau no mazotnes dzīvojis pie cilvēkiem. ''Domāju, ka stirna augusi pie cilvēkiem. Kad tā paaugusies un kļuvusi par apgrūtinājumu, tad vienkārši ielikta mašīnā, aizvesta uz mežu un izmesta. Pateikt, kur stirna ir audzināta, nav iespējams. Tas var būt gan tepat Ventspilī, gan arī Pāvilostā, Jūrkalnē vai Liepājā.'' Pārvaldnieks norāda, ka Ventspils Briežu dārzā stirna dzīvos ilgi un laimīgi. Viņai dots arī vārds – Noriņa. Stirniņu Ventspils Briežu dārzā nogādāja Ventspils pilsētas Pašvaldības policija.

Jau ziņojām, ka 17. februārī ap pulksten 22:30, Poruka ielas veikalā top! ventspilniekus no ierastās iepirkšanās iztraucēja stirna, kas bija iemaldījusies veikalā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: