Lai arī lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmenis turpina paaugstināties, lieli plūdi nav gaidāmi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Daugavas augštecē, Krievijas un Baltkrievijas pierobežā, ūdens līmenis ir cēlies par 2010 centimetriem, bet Latvijā ūdens līmeņa paaugstināšanās ir 6-12 centimetru robežās.

Ūdens līmenis turpina paaugstināties arī Daugavas pietekās - Ogrē par 6-9 centimetriem, Lielajā Juglā par 18 centimetriem, bet Aiviekstē - par 14-15 centimetriem, turklāt tur arī applūdušas upes palienes.

Arī Gaujā ūdens līmenis paaugstinās, izņemot Valmieru, kur tas ir krities. Hidrologi skaidro, ka šajā posmā, visticamāk, ir vai nu ledus izgājis, vai arī tas ir sakustējies. Līmenis turpina kāpt arī Lielupē.

Tikmēr Kurzemes upēs ūdens līmenis kopš vakardienas pazeminās. Ledus Kurzemes reģiona upēs izgāja jau pagājušajā nedēļā.

Kopumā hidrologi prognozē, ka ievērojami plūdi nav gaidāmi, vien applūdīs zemākās vietas upju krastos, taču arī ne tik ļoti, lai būtu pamats uztraukties.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: