Ventspils 1. pamatskola ir starp 15 tām Latvijas izglītības iestādēm, kuras šogad iekļuvušas direktoru un skolotāju bezmaksas apmācību programmā „Samsung Skola nākotnei. Jaunais skolēns”.

„Samsung Skola nākotnei” programmā kopumā tiks apmācītas 15 skolu komandas jeb 60 skolotāji un skolu direktori, kuriem programmas laikā būs jāgatavo digitālo pārmaiņu projekts. Lai veiksmīgi sagatavotu projektu, skolotāji programmas ietvaros apmeklēs piecus mācību moduļus, kuros uzzinās kā komunicēt ar mūsdienu skolēnu un iesaistīt viņu mācību procesā, kā arī tiks iepazīstināti ar aktualitātēm izglītības jomā, digitālajām tehnoloģijām un to jēgpilnu izmantošanu. „Samsung Skola nākotnei” katras komandas darbu pārraudzīs un virzīs profesionāls mentors, kas izvērtēs skolu motivāciju apgūt jaunas zināšanas un mainīt mācību vidi. Komanda, kas mācību gaitā demonstrēs labāko sniegumu, balvā saņems Samsung jaunākās tehnoloģijas 10 000 eiro vērtībā. Skolotāju apmācība tiks uzsākta 5. februārī.

 

No 18. līdz 20. janvārim notika pusfinālistu intervijas kompetentas un stingras žūrijas uzraudzībā, bet jau 22. janvārī tika paziņoti finālisti, kas piedalīsies apmācību programmā.

 

Lai iekļūtu pusfinālā, skolai nācās sagatavot nākotnes redzējumu tuvākajiem 3 gadiem, kas saistīts ar skolas izvirzītajām prioritātēm. Ventspils 1. pamatskolā plānots organizēt ārpusstundu projektu „Pļavas skolas ekspresis”, kurā tiks pilnveidota skolēnu lasītprasme, to izmantojot arī radošā darbībā, kā arī sekmēt bērnu ieinteresētību dabas zinātnēs. Šāda iniciatīva veicinās efektīvu mācību procesu, pilnveidos skolēnus kā personības, kā arī attīstīs bērnu radošumu. Šis projekts tika prezentēts žūrijai. „Agri bijām Rīgā, tāpēc 3 stundas bija laika, lai visam sagatavotos. Mēs divas reizes vienojāmies par to, ko kurš stāstīs žūrijai, lai nav tā, ka runā tikai direktors. Esam ļoti apmierināti ar mūsu darbu, jo uzskatām, ka visu izdarījām, cik vien labi varējām,” iespaidos dalās Ventspils 1. pamatskolas direktore Sandra Šulce.

 

Katrā komandā jābūt 4 cilvēkiem, obligāti – skolas direktoram un informātikas skolotājam. Ventspils 1. pamatskolas komandu pārstāv skolas direktore Sandra Šulce, informātikas skolotāja Guna Grīnvalde, direktores vietniece izglītības jomā Dace Bahmane un latviešu valodas skolotāja Signe Lemša.

 

„Samsung skola nākotnei. Jaunais skolēns” finālisti: Ventspils 1. pamatskola, Baltinavas vidusskola, Daugavpils Centra vidusskola, Daugavpils Valsts ģimnāzija, Grundzāles pamatskola, Jelgavas Spīdolas ģimnāzija, Jelgavas Valsts ģimnāzija, Limbažu novada ģimnāzija, Preiļu Valsts ģimnāzija, Raunas vidusskola, Rīgas 96. vidusskola, Rīgas Teikas vidusskola, Tukuma Raiņa ģimnāzija, Tukuma Vakara un Neklātienes vidusskola un Valmieras Pārgaujas ģimnāzija.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: