19. janvārī Ventspils skolu vadītāji un vietnieki devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Latvijas Universitātes Dabaszinātņu centru, Mārupes vidusskolu un Swedbank centrālo mītni Rīgā.

Ekskursija uz Latvijas Universitātes Dabaszinātņu centru tika rīkota, lai iepazītu mūsdienīgu mācību vidi, kas šobrīd pieejama dabaszinātnes studējošiem jauniešiem, un rosinātu savus skolēnus studijām dabaszinātnes. Ekskursiju vadīja Ķīmijas fakultātes docents Jāzeps Logins, kas vada arī Jauno ķīmiķu skolu, ar kuru Ventspils sadarbojas jau vairākus gadus, regulāri aicinot vadīt nodarbības skolēniem Ventspilī.

 

Decembrī Ventspils izglītības pārvalde visās skolās organizēja Edurio elektroniskās skolēnu aptaujas par mācību stundām matemātikā un dabaszinātnēs, un skolotāju aptaujas par profesionālās pilnveides un skolas attīstības jautājumiem, tādēļ notika arī tikšanās ar Edurio produktu attīstības vadītāju Gati Narvaišu, kas sniedza aptaujas rezultātu apkopojumu un analīzi. Skolu vadītāji pārrunāja ieguvumus un turpmāko elektronisko aptauju izmantošanu skolās.

 

Pieredzes apmaiņas brauciena dalībnieki viesojās arī Mārupes vidusskolā, kur skolas vadības komanda - direktors Jānis Lazdkalns un vietniece Andžela Sokolova iepazīstināja ar jaunu programmu ieviešanas pieredzi 7.-9. klašu posmā, darbu ar vecākiem un skolēniem pirms programmu ieviešanas. Ventspils skolās pamatskolas posmā tiek plānots attīstīt un ieviest jaunas programmas, tādēļ šī bija vērtīga pieredze, no kā mācīties.

 

Domājot par skolas kā organizācijas publisko tēlu un komunikācijas veidošanu ar sabiedrību, skolu vadītāji „Swedbank” centrālajā mītnē tikās ar „Swedbank” Komunikācijas pārvaldes Korporatīvo attiecību vadītāju Adrianu Kauliņu, kas informēja par dažādām bankas sociālajām programmām un sadarbības iespējām ar skolām. Ar idejām un piemēriem par to, kā veidot savas iestādes stāstu un publisko tēlu dalījās Lolita Stašāne, „Swedbank” Privātpersonu komunikācijas virziena vadītāja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: