Valdība šodien precizēja transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas noteikumus un iekļāva tajos Briseles noteikto prasību, ka teorētiskajā eksāmenā ietverami jautājumi par braukšanu tuneļos, kā arī, ja tas ir iespējams, tiesību iegūšanas vadīšanas eksāmenā jābrauc tuneļos.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā (SM), tāpat precizēti nosacījumi par vadīšanas eksāmenu kārtošanu ar transportlīdzekļiem, kuriem ir automātiskā pārnesumkārba.

Turklāt noteikumu projektā ir izdarīti grozījumi, kas nepieciešami, lai precizētu atsevišķu transportlīdzekļu kategoriju piešķiršanas nosacījumus.

Ņemot vērā, ka Eiropas Parlamenta un Padomes 2006.gada 20.decembra direktīva par vadītāju apliecībām pastāvīgo dzīvesvietu kā nosacījumu dokumenta saņemšanai attiecina tikai uz vadītāja apliecību, projektā ir atcelts ierobežojums saņemt braukšanas mācību atļauju personām, kurām pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvijā.

Nolūkā papildus pārliecināties par apmainīto ārvalstu vadītāja apliecību statusu, noteikts, ka visas ārvalstīs izdotās apmainītās vadītāja apliecības tiek nosūtītas izdevējvalstij vai izdevējvalsts kompetentajām institūcijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: