Ventspils bibliotēkas jaunākie lasītāji šogad bijuši īpaši darbīgi un čakli – bibliotekāru organizētās radošās darbnīcas apmeklēja krietns pulciņš bērnu.

Bibliotēka nav tikai vieta, kur var saņemt un nodot grāmatas. Tā ir arī vieta, kur satikties, labi pavadīt laiku un iemācīties ko jaunu. Lai ieinteresētu jaunāko klašu skolēnus kļūt par aktīviem bibliotēkas apmeklētājiem, Bērnu bibliotēka ik trešdienu plkst. 14.30 aicina tos uz radošajām darbnīcām. Nereti skolēnu pulciņam pievienojas arī pirmsskolas vecuma bērni, kas parasti ierodas kopā ar māmiņām. Mazie ir zīmējuši, līmējuši, šuvuši, veidojuši, strādājuši ar audumu un diegiem, pinuši gumijas un strādājuši daudzus citus darbiņus.

 

Radošās darbnīcas kopš septembra organizē un vada bibliotekāre Ilva Bertāne, kas ir gandarīta par bērnu aizrautību un pacietību. Idejas Ilva domā pati, meklē internetā, un arī bērni reizēm iesaka ko interesantu. Vienmēr tiek domāts par to, lai būtu kas jauns un neparasts. Bibliotekāre atceras, ka vissmalkākais darbiņš bija veicams novembrī pirms valsts svētkiem, kad bērni izšuva latvju zīmes un veidoja piespraudes.

 

Ir bērni, kas apmeklē pilnīgi visas darbnīcas, un ir arī tādi, kas reizēm atnāk līdzi draugam vai draudzenei. Bijis arī tā, ka kāds jaunais lasītājs, ienācis bibliotēkā, ierauga, ka te notiek kas interesants, un izlemj pievienoties. Vairāki pastāvīgie bibliotēkas apmeklētāji gaida trešdienas, kad notiek radošās darbnīcas, jo tās viņiem ir kā mazi svētki. Jāpiebilst, ka visus materiālus sagādā bibliotēka, bērniem atliek vien atnākt un ļauties radīšanas priekam.

 

Decembris ir īpašs mēnesis, tāpēc šomēnes Bērnu bibliotēkā ir Katru dienu darāmais darbiņš, kas paslēpies Adventes kalendārā. Plkst. 14 bērni atver tās dienas kalendāra sadaļu un ar aizrautību veic tur uzrakstīto darbiņu. Trešdienās bērni radoši darbojas aptuveni pusotru stundu, taču ik dienu veicamais darbiņš ir padarāms aptuveni pusstundā. Bērnu bibliotēka mazos ventspilniekus uz radošajām darbnīcām trešdienās aicina arī jaunajā gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: