Piektdien, 20. novembrī, Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu par atbalstu Rīcības programmai mācīšanās kvalitātes uzlabošanas sistēmas pilnveidei Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs 2016. – 2018.gadā.

No 2013. līdz 2015. gadam tika realizēta Rīcības programmas mācīšanās kvalitātes uzlabošanas sistēmas izveidei Ventspils pilsētas vispārizglītojošās skolās, notika mērķtiecīgs darbs izglītības kvalitātes paaugstināšanā, kas ietvēra mācību vides uzlabošanu, kā arī pedagogu profesionālās kompetences paaugstināšanu, īpaši pievēršot uzmanību dabaszinātņu mācību priekšmetiem.

 

Pilsētā tika veidota profesionāla atbalsta sistēma skolu vadītājiem un skolotājiem, praktiski visi skolu skolotāji bija iesaistīti dažādos izglītojošos pasākumos un ilgtermiņa mācībās, notika regulārs darbs ar skolu direktoru vietnieku grupu un potenciālo skolu konsultantu grupu, no kuriem pieci pedagogi ir uzsākuši darbu kā konsultanti pilsētas Metodiskajā dienestā, ir izveidota un realizēta skolotāju motivācijas sistēma.

 

Programmas ietvaros 102 klašu telpās skolās un 9 grupu telpās pirmsskolas izglītības iestādēs ir veikti būvdarbi esošā datortīkla paplašināšanai, tajā skaitā bezvadu datortīkla pieejas punktu izveide. Izglītības iestāžu vajadzībām iegādāti 77 multimediju projektori, 27 interaktīvās tāfeles un 59 dokumentu kameras. Tādejādi pilnībā ir aprīkoti visi vispārizglītojošo skolu 1.-4. klašu mācību kabineti.

 

Rīcības programma 2016. – 2018. gadam ir izstrādāta uz iepriekšējo 3 gadu darba pieredzes pamata. Tās ietvaros, lai sagatavotu skolotājus un skolēnus plānotajām mācību satura reformām, tiks pilnveidotas pedagogu un izglītības iestāžu vadības komandu kompetences, attīstīs darbību Metodiskais dienests, tiks veikta atgriezeniskās saites sistēmas Edurio ieviešana, atjaunots un papildus nodrošināts mācību aprīkojums fizikas, ķīmijas un bioloģijas mācību priekšmetiem, lai nodrošinātu padziļinātu skolēnu interesi par dabaszinātņu priekšmetiem un sagatavotos matemātikas un dabaszinātņu padziļinātu programmu ieviešanai 7.-9. klašu posmā. Turpināsies arī Pedagogu motivācijas programma, kuras ietvaros katru gadu paredzēts materiāli stimulēt astoņdesmit vispārizglītojošo skolu pedagogus un četrdesmit pirmsskolas pedagogus.

Pēc Rīcības programmas īstenošanas paredzēts, ka skolas būs sagatavotas izglītības satura reformām un pārmaiņām izglītības sistēmā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: