Otrdien, 6.oktobrī, jaunie, vienādotie sabiedriskā transporta tarifi stājas spēkā SIA "Sabiedriskais autobuss" apkalpotajos maršrutos bijušajā Ventspils un Kuldīgas rajonā.

Ņemot vērā, ka pirms tarifu izlīdzināšanas uzsākšanas reģionālajos maršrutos pastāvēja 24 dažādi tarifi, to vienādošanas rezultātā braukšanas maksa, braucot dažāda garuma distances, paliks nemainīga, samazināsies vai cituviet nedaudz palielināsies.

 

SIA "Sabiedriskais autobuss" nodrošina pasažieru pārvadājumus arī bijušā Ventspils un Kuldīgas rajona teritorijā. Plānots, ka, sākot ar 6.oktobri, Ventspilī maksa par pirmajiem brauciena kilometriem nemainīsies, bet pārējā bijušā Ventspils rajona teritorijā minimālā braukšanas maksa palielināsies par 0,05 eiro, sasniedzot 0,40 eiro.

 

Savukārt bijušajā Kuldīgas rajonā maksa, braucot attālumu starp pirmajām pieturvietām, paliks nemainīga. Gan bijušajā Ventspils, gan Kuldīgas rajonā biļetes cena pieaugs ne vairāk kā par 20%, braucot attālumu no septiņiem līdz 40 kilometriem, bet pēc brauciena 40.kilometra plānots braukšanas maksas samazinājums. Līdz ar jauno tarifu stāšanos spēkā SIA "Sabiedriskais autobuss" apkalpotajos maršrutos Kurzemes plānošanas reģionā būs atlicis viens pārvadātājs, kas sabiedriskā transporta pakalpojumus pagaidām vēl sniegs saskaņā ar vecajiem tarifiem.

 

Reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifi ir vienādoti gandrīz visā Pierīgā, bijušajā Limbažu rajonā, Tukuma novadā, bijušajā Valmieras, Valkas, Dobeles un Jēkabpils rajonā, Jelgavas, Aizkraukles, Bauskas, Aknīstes un Viesītes novadā, bijušajā Saldus rajonā, Talsu novadā, bijušajā Daugavpils rajonā un Krāslavas novadā, kur sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina attiecīgi AS "Rīgas Taksometru parks", SIA "Ekspress Ādaži", "Galss Buss", AS "CATA", SIA "Tukuma auto", "VTU Valmiera", "Dobeles AP", "Spuņģēni-Daugavieši", "Migar", "Aizkraukles ATU", "Aips", "Aiva auto", "Aknīstes pakalpojumi", "Rubenītis", "Viesītes transports", "Sabiedriskais autobuss", "Talsu autotransports", "Daugavpils AP", "Robežnieki" un "Astašova".

Vienādojot sabiedriskā transporta tarifus, iedzīvotāji par braucienu sabiedriskajā transportā maksās pēc vienādiem principiem neatkarīgi no vietas, kur tie atrodas. Tāpat perspektīvā iedzīvotājiem būs iespēja iegādāties abonementa biļeti, kas regulārajiem pasažieriem par braucienu sabiedriskajā transportā ļaus maksāt lētāk, un plānots ieviest arī vienotu biļeti braucienam gan ar vilcienu, gan autobusu.

 

Tarifu vienādošanas procesā ir izveidotas četras dažādas minimālās braukšanas maksas, kuru lielums atkarīgs no attīstības centra līmeņa. Maksa par brauciena pirmajiem kilometriem būs atšķirīga Rīgā, pārējās republikas nozīmes pilsētās, reģionālās nozīmes centros un pārējā valsts teritorijā. Tāpat plānots ieviest vienādu maksu par katru brauciena kilometru - braucienam no septiņiem līdz 33 kilometriem maksa būs viena, bet, sākot ar 33.kilometru, plānots cenas samazinājums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: