Valdošās koalīcijas sēdē šodien netika pārrunātas partiju savstarpējās attiecības, jo politisko spēku pārstāvji vairs negribēja diskutēt par jautājumu, par kuru viens otram jau viss ir pateikts, žurnālistiem pauda Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Premjere arī uzsvēra, ka koalīcija turpina strādāt.

Aizvadītās nedēļas domstarpības Eiropas lietu komisijā Straujuma vērtē kā normālu praksi parlamentā, kad deputāti izsaka savus viedokļus un "norauj" kvorumu. Tāpat viņa norādīja, ka daudzas lietas ir pieņemtas ar opozīcijas atbalstu.

Līdz ar to atsevišķu koalīcijas politiķu solītās smagās sarunas šodienas sēdē tomēr nenotika.

 

Kā ziņots, 18.septembrī Eiropas lietu komisijā ar otro piegājienu dienas laikā izdevās nodrošināt kvorumu un vairākumu lēmuma pieņemšanai par 526 papildu bēgļu uzņemšanu. Tas nozīmē, ka Latvija kopumā piekritusi uzņemt 776 bēgļus.

 

18.septembra rītā pirmajā reizē komisijai nebija kvoruma lēmuma pieņemšanai, jo komisijas sēdi pameta arī deputāti no Zaļo un zemnieku savienības un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Pēc tam "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Kārlis Šadurskis aktualizēja jautājumu, vai koalīcija vispār pastāv. Savukārt pēc lēmuma pieņemšanas pēcpusdienā jau varēja manīt attiecību uzlabošanos starp koalīcijas partneriem.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: