Sausā laika ietekmē šogad mežos ir diezgan slikta sēņu raža, turklāt tā nav daudzveidīga, pastāstīja Latvijas Dabas muzeja mikoloģe Inita Dāniele.

Viņa skaidroja, ka galvenais iemesls šādai sēņu ražai ir sausais laiks, kāds bijis augustā. Turklāt sēnes nav daudzveidīgas - ir pa kādai bērzu bekai, apšu bekai, savukārt bērzlapes tikpat kā neesot un arī gaileņu esot maz.

Gatavojoties sēņu izstādei, ko šonedēļ plānots atklāt muzejā, ekspozīcijas veidotājus satraucot, ka nav tik daudz sēņu, ko izlikt rādīšanai. "Ja mēs - 30 cilvēki - katrs atrodam vienu cūceni vai alksneni, tas nav labi," sprieda mikoloģe.

Lai gan lietus vēl situāciju ar sēņu ražu varētu uzlabot, visticamāk, tā nebūs ļoti bagātīga, prognozēja muzeja pārstāve. Patlaban esot atrodamas mazas baravikas, tomēr, ņemot vērā, ka tā ir vasaras beigu, rudens sākuma sēne, daudz to šogad nebūšot. Siltos laika apstākļos baravikas esot atrodamas vēl oktobrī, tomēr to vairs nav daudz.

Nevarot gan teikt, ka visā Latvijā sēņu ir maz - esot dzirdēts arī par labu guvumu. Viss esot atkarīgs no tā, vai konkrētajā vietā ir lijis lietus un kāds ir kopējais mikroklimats, skaidroja Dāniele.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: