Šonedēļ visas Eiropas ceļu policijas tīkla ("Tispol") dalībvalstis, tostarp Latvija, veiks pastiprinātu autovadītāju kontroli, lai uzraudzītu, vai šoferi un viņu pasažieri lieto drošības jostas, informēja Valsts policijā.

Laikā no 7. līdz 13.septembrim ceļu policija visā Eiropā īpaši pievērsīs uzmanību tam, vai šoferi un viņu pasažieri ir piesprādzējušies ar drošības jostu. Šādas pārbaudes visu nedēļu norisināsies visās "Tispol" dalībvalstīs.

"Tispol" prezidents Aidans Reids uzsver, ka aizsprādzēt drošības jostu nemaz nav sarežģīti, bet avārijas gadījumā tā efektīvi pasargā no daudz smagāku miesas bojājumu iegūšanas. Viņš aicina autovadītājus uzņemties atbildību par savu un līdzcilvēku drošību un pirms braukšanas vienmēr pārliecināties, ka katrs pasažieris ir piesprādzējis drošības jostu.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aicina atcerēties, ka piesprādzēta drošības josta efektīvi pasargā no negadījuma sekām. Avārijas laikā nepiesprādzēts pasažieris ar savu ķermeni var smagi savainot vai pat nogalināt klātesošos, taču piesprādzēta drošības josta ķermeni nofiksē un notur sēdeklī.

Šogad laikā līdz 5.septembrim šādu risku bija uzņēmušies 20 565 satiksmes dalībnieki, kas ir liels noformēto protokolu skaits, norāda Krapsis.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: