Ventspils izlases sniegums Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē kopvērtējumā ir cienīgs, taču piecos sporta veidos rezultāti nav bijuši apmierinoši. Šī iemesla dēļ tiks vērtēts treneru darbs, kā arī pašvaldība pārskatīs finansējuma piešķiršanu sporta klubiem, - par to šodien savā iknedēļas preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Veiktā analīze liecina, ka neapmierinošs Ventspils jauno sportistu starts Jaunatnes vasaras olimpiādē bijis piecos sporta veidos - basketbolā, peldēšanā, vieglatlētikā, futbolā un boksā.

"Jāsaka, basketbola rezultāti gadu no gada pasliktinās. Runa ir par olimpiādēm. Futbolā tas pats. Tad, kad vērtēsim atbalstu klubiem no budžeta šiem sporta veidiem, mēs arī vērtēsim šos rezultātus," uzsvēra Lembergs.

"Īpaši satrauc vieglatlētika. Ar lielo audzēkņu un treneru skaitu vieglatlētikā ir izcīnīta tikai viena bronzas medaļa - tas ir ļoti slikti. Pēc ekspertu vērtējuma, daļa no treneriem strādā ļoti slikti, pavirši, bezatbildīgi, un līdz ar to tur ir vajadzīgas pārmaiņas. Vispār ir vajadzīgas pārmaiņas visās šajās nosauktajās nozarēs," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs apstiprināja, ka viņa teiktais attiecas gan un privātajiem sporta klubiem, gan uz pašvaldības sporta skolu "Spars". Tiesa, privāto sporta klubu darbībā pašvaldība nevar iejaukties, bet tā var samazināt tiem piešķiramā finansējuma apjomu, norādīja Lembergs.

Kā apmierinošs Ventspils jauniešu starts novērtēts tādos sporta veidos kā BMX, džudo, smaiļošana un kanoe, ložu šaušana un taekvando. Lembergs īpaši uzslavēja Ventspils jauniešu sniegumu vairākos sporta veidos, kuros izcīnītas medaļas, uzlabojot ventspilnieku kopējo rezultātu olimpiādē: "Tā jau tradicionāli ir sporta vingrošana, un tas, pirmkārt, ir trenera nopelns, un svarcelšana, kur atkal tas ir trenera nopelns." Arī loka šaušanā ventspilnieku rezultāti esot vērtējami kā labi, ņemot vērā, ka šis sporta veids ir attīstīts "no nekā un īsā laikā", pateicoties trenera uzņēmībai un iniciatīvai.

"Protams, arī mēs esam atbalstījuši, veidojot materiāli tehnisko bāzi, bet materiāli tehniskā bāze pati par sevi nedod rezultātu. Piemēram, vieglatlētikā ir viss nepieciešamais, lai būtu rezultāti, bet rezultātu nav. Līdz ar to treneriem ir jāsaprot, ka viņu darbs tiks vērtēts un ne visi saglabās darbu," norādīja Lembergs.

Ventspils pašvaldībā pārrunāta arī sporta skolas "Spars" pakļautība. "Sporta skola ir padota Izglītības pārvaldei, kurai tā ir viena no 20 struktūrvienībām, un visādā citādā ziņā Izglītības pārvalde nav saistīta ar sportu. Mums ir doma sporta skolu pakļaut Sporta pārvaldei. Jautājums, kā saņemt finansējumu no valsts, bet tas ir drīzāk tehnisks jautājums. Tā ka arī organizatoriskas izmaiņas būs," informēja Lembergs.

Septembra beigās Sporta pārvaldes un sporta skolas "Spars" vadība iesniegs pašvaldībai savus priekšlikumus, lai novembrī, kad jau būs jālemj par pašvaldības budžeta finansējumu nākamajam gadam, šajā jautājumā būtu skaidrība, piebilda Lembergs.

"Es jau nevaru teikt, ka mums [Jaunatnes olimpiādē] ir katastrofāli slikts starts. Sporta veidi, kur ļoti labi nostartēja, kompensē tos, kur slikti nostartēja. Kopā mums ir piektā vieta. Tā ir cienīga vieta. Ja tā vidēji skatās, tad viss ir kārtībā, bet, ja sāk analizēt pa sporta veidiem, tad visi "veseli" nav," rezumēja Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: