Tuvākajā nedēļā dienu kādā no Latvijas reģioniem gaidāms īslaicīgs lietus, atsevišķās vietās arī ar pērkona negaisu, brāzmainu vēju un, iespējams, arī krusu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Mazāk līs nedēļas sākumā un vidū, bet plašākas nokrišņu zonas Latvijas teritoriju šķērsos nedēļas izskaņā. Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz plus 8, plus 13 grādiem, bet nedaudz siltāk būs piekrastes rajonos.

 

Savukārt dienas laikā gaiss iesils lielākoties līdz plus 17, plus 22 grādiem. Nedēļas pirmajā pusē atsevišķos rajonos gaiss varētu iesilt līdz plus 23, plus 24 grādiem, bet nedēļas izskaņā varētu būt vēsāks un vējaināks laiks.

 

Sinoptiķi norāda, ka šobrīd laika apstākļu prognozes liecina, ka karstums tuvāko divu nedēļu laikā gaidāms reti. Gaisa temperatūra šajā periodā biežāk pieturēsies pat nedaudz zem normas un tikai retos gadījumos pārsniegs normu.

 

Latvijā valdīs rietumu gaisa masu plūsma, un laika apstākļus noteiks cikloni, kas no Atlantijas okeāna pāri Eiropas ziemeļu daļai virzīsies uz austrumiem. Šādos apstākļos bieži debesis klās mākoņi, līs un pūtīs brāzmains vējš.

 

Savukārt gaisa temperatūra visbiežāk dienas laikā nepārsniegs plus 17, plus 22 grādus, bet atsevišķās dienās, kad ciklona centrs atradīsies ļoti tuvu Latvijas teritorijai, debesis lielākoties būs mākoņainas, un diena nebūs siltāka par plus 13, plus 18 grādiem.

 

Sinoptiķi pieļauj, ka starp cikloniem būs arī dienas, kad debesis skaidrosies un saulainos apstākļos gaiss iesils vairāk, tomēr šādi laika apstākļi nepieturēsies ilgi.

 

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: