Ventspils Pilsētas svētku laikā, no 31.jūlija līdz 2. augustam, Ostas ielas promenādē norisināsies jau 15. Ventspils starptautiskais ziedu paklāju festivāls, kam savu dalību pieteicis rekordliels floristu komandu skaits – 50 komandas no 8 valstīm.

Festivālā būs pārstāvētas: Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, Baltkrievija, Krievija, Itālija un pat Japāna. Salīdzinoši – 2001. gadā, kad festivāls tika organizēts 1. reizi, tajā piedalījās 25 floristu komandas, bet pērn – 40 komandas.

 

Latviju 15. Starptautiskajā ziedu festivālā pārstāvēs 36 komandas no Ventspils, Liepājas, Rīgas, Tukuma, Jelgavas, Olaines, Iecavas, Cēsīm, Talsiem, Naukšēniem, Zaļeniekiem, Saldus, Grobiņas, Vecumniekiem, Limbažiem, Ropažiem, Salaspils, Lielvārdes, Ogres, Vaiņodes un Daugavpils, savukārt no Lietuvas uz festivālu plāno ierasties 5 komandas, no Polijas, Krievijas un Itālijas – pa 2, kā arī pa vienai komandai no Igaunijas, Baltkrievijas un Japānas.

 

Šogad ziedu paklāju festivāla devīze būs “Zīmes”, un to ierosinājuši Ventspils iedzīvotāji.  Festivāls ik gadu piesaista lielu dalībnieku un skatītāju uzmanību.

 

Katra komanda tai ierādītajā vietā gatavos vienu apaļu, krāšņu ziedu mākslas darbu 3 metru diametrā. Ziedu paklāju izgatavošanas kopējais laiks ir 23 stundas. Savus darbus komandas sāks veidot piektdienas, 31. jūlija, rītā. Sestdien, 1.augustā, no 9.00 līdz 11.00 paklājus vērtēs žūrija, bet no 11.00 līdz 15.00 savu viedokli varēs izteikt skatītāji.

 

Ziedu paklāju festivālu organizē un vada pašvaldības SIA ”Ventspils labiekārtošanas kombināts’’ sadarbībā Ventspils pilsētas domi, festivālu atbalsta Rionas Ēces floristikas meistardarbnīca “Ziedu dizains”, Ritas Garaissils ziedu kārtošanas skola, z/s “Bērziņi”, SIA ’’Shetelig Latvija’’ un Piejūras Brīvdabas muzejs. Festivāla laikā izgatavotos ziedu paklājus vērtēs žūrijas komisija Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Didža Ošenieka vadībā.

 

Pērn Ventspils Starptautiskajā ziedu paklāju festivālā, kura devīze bija “Garšīgi dzīvojam”, piedalījās 40 komandas no 6 valstīm, un uzvarēja Edgara Vronska kalēju darbnīca no Daugavpils.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: