Sestdien 20. jūnijā Ventspilī speciālā ekspedīcijā viesosies jauno ģeologu kustība “Latvijas Dzīļu atklājēji”. Ekspedīcijas ietvaros notiks zibakcija “Latvija – mūsu lielvalsts”, kurā ikviens ventspilnieks tiek aicināts nosūtīt vēlējumus Latvijai, norādot, kāpēc katram no mums Latvija ir lielvalsts.

Sestdien 20. jūnijā, bērnu pusmaratona laikā Ventspils piedzīvojumu parka teritorijā, tiks atklāta projekta vēstniecība, kurā ikviens no plkst. 13.00 – 16.00 varēs uzrakstīt savu novēlējumu Latvijai uz speciāli veidotām origami lapiņām un no tām locīt sirsniņas.

Projekta mērķis ir veicināt patriotismu un lepnumu par mūsu Latviju, apzinoties, ka kaut esam teritorijas un iedzīvotāju ziņā maza valsts, tomēr daudzās jomās esam lielvalsts. Idejas autors ir pašmāju dabīgais minerālūdens “Mangaļi”, kurš ir pārliecināts, ka Latvija, pateicoties tās tīrajiem un kvantitatīvajiem pazemes ūdens resursiem, ir minerālūdens lielvalsts.

Vienlaikus vēstniecībā jaunie ģeologi un to draugi rādīs un ļaus pašiem piedalīties dažādos eksperimentos, kas saistīti ar Latvijas dzīļu izzināšanu un ūdeni.

“Latvija – mūsu lielvalsts” rekorda uzstādīšanas maratons ar visvairāk nosūtītajiem novēlējumiem Latvijai norisināsies līdz 20. jūnijam, ģeologu ekspedīcijām viesojoties dažādās pilsētās Latvijā. Ekspedīcija jau pabijusi Jelgavā, Dobelē, Jēkabpilī, Daugavpilī, Tukumā, Valmierā, Cēsīs un Ventspils ir pēdējā ģeologu ekspedīcijas pieturvieta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: