Viņš ir gan dārznieks, gan sētnieks, apsargs un aizbildnis, gan atsaucīgs sarunu biedrs. Šāds daudzfunkciju cilvēks strādā Lielajā laukumā, kura rekonstrukcija jau tuvojas nobeigumam. Ventspils Lielais laukums jau kopš šī gada ziemas ik dienu no 6 rītā līdz 6 vakarā tiek pieskatīts.

Šodien Viļņa lielāko darba dienas daļu aizņems zāles pļaušana uz piramidālajiem uzkalniem. Pateicoties iebūvētajai laistīšanas sistēmai, zāle uz tiem aug ļoti strauji. Darba pietiek vienmēr – jāapgriež krūmi, jānovāc atkritumi, no bērnu rotaļu elementiem jānotīra dažādi zīmējumi un uzraksti, jāuzkopj bērnu laukuma mīkstais segums, jāsavāc nopļautā zāle, jāapgriež novītušie ziedi, bet ziemas laikā – jātīra sniegs un pat jānopurina tas no krūmiem! «Visvairāk atkritumu atstāj atpūtnieki, kuri atgriežas no naktsklubiem naktī no piektdienas uz sestdienu. Viņi atstāj pudeles, izmētā izsmēķus, kad ziedēja tulpes – plūca tās. Tiesa, sasituši neko pagaidām nav. Ziemā kaisām sāli, tīrām sniegu no vietām, kur tehnika netiek klāt. Kad atklās strūklaku, uzmanīsim arī tās tīrību», - stāsta par laukuma kārtību atbildīgais Vilnis. Viņš strādā kopā ar pārinieku uz maiņām.

 

Komunālā pārvalde nolēma, ka sētnieka klātbūtne tikai noteiktās darba stundās rītos un vakaros centrālajā laukumā ir nepietiekama. Tas ir pats pilsētas centrs un tūristu iemīļota pastaigu vieta. «Tika nolemts, ka laukumam nepieciešama pastāvīga uzraudzība, līdzīgi kā tas notiek Rundāles pils dārzā», stāsta SIA Galantus projektu vadītāja Daiva Sprudzāne. Šis uzņēmums bija atbildīgs par augu un koku iedēstīšanu laukumā, arī dizainu, un tagad apkopj visu šo skaistumu.

 

Jāatgādina, ka pastaigāties pa piramidālajiem pakalniem un sauļoties uz tiem diemžēl ir aizliegts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: