Pils iela iepretim kinoteātrim „RIO” kopš šodienas pēcpusdienas ir slēgta satiksmei. Uz tās cilvēkiem bīstama kļuvusi pussabrukusi ēka. Tā draud sabrukt pavisam. Pašvaldība sola steidzami rīkoties.

Par pēkšņo situācijas pavērsienu ēkā, kas Pils ielā, privātīpašnieka neapsaimniekota un novārtā pamesta, klusi iet postā jau daudzu gadus, pašvaldībai šodien paziņoja kinoteātra pārstāvis Raitis Ziemelis. Viņš izsaucis pašvaldības policiju un paziņojis par to domes būvinspekcijai.

 

Kinoteātra darbinieces šodien ap pulksten 14.30 izdzirdējušas troksni no ielas pretējās puses un secinājušas, ka iebrūk kaimiņēkas sijas. Atlūzas kritušas arī uz ielas braucamās daļas. Ziemelis, pārliecinājies, ka tas patiešām notiek, paziņojis par to pašvaldībai.

 

Nekavējoties ieradusies atbildīgā komisija, pašvaldības policija, teritorija norobežota un ēka apsekota. Pieņemts lēmums ielas posmu slēgt auto satiksmei, bet atļaut gājēju plūsmu pa ielas pretējo pusi. Līdz ar to netiks apturēta kinoteātra darbība.

 

Kā apliecina Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvās inspekcijas vadītājs Jurģis Rasa, objekts patiešām ir apsekots un pašvaldība kārtējo reizi par ēkas bīstamību informējusi tā īpašnieku. Diemžēl, arī šoreiz izpratne nav saņemta. Īpašnieks apšauba ēkas bīstamību un apgalvo, ka īpašuma sakārtošanā nav ieinteresēts. Viņš aicina nosūtīt viņam pašvaldības lēmumu pa pastu.

 

Rasa pieļauj, ka ēku nojaukt  pašvaldībai  nāksies par saviem līdzekļiem un pēc tam piedzīt tos no īpašnieka. Iela šai posmā automašīnu satiksmei būs slēgta, kamēr ēkas bīstamības jautājums netiks atrisināts.

 

Uz risinājumu cer arī Raitis Ziemelis. Viņš novērojis, ka pa ielu bieži pārvietojas tieši bērni un uzsver, ka šodien tikai laimīgas sagadīšanās pēc brīdī, kad iebruka sijas, pie ēkas nav atradušies ne cilvēki, ne automašīnas. Šobrīd ielas slēgšana draud ar zaudējumiem arī kino teātrim un kafejnīcai "Kebabs".

 

„Ventas Balss” jau rakstīja, ka ēka Pils ielā 23, ir viena no tām, kurai pašvaldība piemērojusi tā dēvēto „graustu” jeb paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa likmi. Tas darīts, lai motivētu īpašnieku šo objektu sakārtot.

 

Apskati FOTO no notikuma vietas!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: