Nereti cilvēki cieš no dažādām alerģijas izpausmēm, kuras var izraisīt, piemēram, ziedputekšņi, dažādi pārtikas produkti, dzīvnieku epitēlijs un putekļi. Lai noskaidrotu, kas ir alerģijas izraisītājs, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ir iespējams veikt alergēnspecifiskos IgE un IgG testus, kas palīdz noteikt alergēnus, pret kuriem cilvēks ir jutīgs.

Ja pēkšņi sākušās iesnas, asaro acis, parādījušies izsitumi vai jāklepo, ļoti iespējams, ka tās ir alerģijas pazīmes. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas laboratorijā, nododot asins serumu, ir iespējams noteikt dažādus pārtikas un ieelpojamos alergēnus. Divi jaunie paneļi – pārtikas un ieelpojamie – palīdzēs konstatēt alergēnus, kas izsauc nevēlamos simptomus, un no tiem izvairīties. Pavisam ar abiem paneļiem ir iespējams noteikt 60 dažādus alergēnus.

 

«Analīzes ieteicams nodot jau rīta pusē, jo alergēnu noteikšana ir darbietilpīgs process, kas aizņem apmēram divarpus stundas. Ja procedūra tiek veikta dienas pirmajā pusē, laborants tajā pašā dienā jau veic analīzes un nākamajā dienā pacients tiek pie rezultātiem,» stāsta slimnīcas laboratorijas ārste Kristīne Primaka, piebilstot, ka pirms testa veikšanas nav jāievēro nekādi īpaši ierobežojumi.

 

Ja uz analīzēm ir nosūtījis pulmonologs, bērnu pulmonologs, pediatrs, imunologs, alergologs, bērnu alergologs vai gastroenterologs, bērniem un grūtniecēm par testa veikšanu nav jāmaksā, bet pieaugušajiem procedūra maksā 1 eiro par asins seruma nodošanu. Ja ārsta nozīmējuma nav, alerģijas testa veikšana izmaksā 28 eiro uz vienu no diviem alergēnu paneļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: