Ventspils domes Pavasara apstādījumu komisija šodien uzklausīs pilsētas Informācijas tehnoloģiju un Sporta komisijas priekšlikumus. Tie paredz veikt reformas pilsētas apstādījumos. Lielākās izmaiņas skars Lielā prospekta un Kuldīgas ielas krustojumu.

Viens no Ventspils pilsētas ziedu simboliem – pulkstenis, kas atrodas uz Lielā prospekta vairs neatbilstot pilsētas tēlam, secinājusi Informācijas tehnoloģiju komisija. Digitālajā laikmetā mehāniskais pulkstenis, turklāt tāds, kurā katru gadu no jauna jāiegulda ziedi, vairs neatbilst mūsdienu prasībām. Vēl jo vairāk tāds pulkstenis nav piemērots pilsētai, kurā straujiem soļiem attīstās elektronikas, kā arī informāciju un komunikāciju tehnoloģiju nozare.

 

Līdz ar to komisija nākusi klajā ar priekšlikumu ziedu pulksteni aizstāt ar elektronisko pulksteni. Jau apzināts, ka tā izgatavošanā varētu piesaistīt Ventspils augstskolas Elektronikas fakultātes studentus, kā arī Ventspils elektronikas fabrikas speciālistus.

 

Savukārt Biznesa inkubatora programmēšanas uzņēmumi jau apsolījuši sagatavot aplikācijas, lai pulksteņa pamatni varētu veidot no mainīgiem digitāliem attēliem. Tādējādi uz tā varētu attēlot gan ziedus, gan jebko citu – atbilstošu notikumiem pilsētā, politiskajām aktualitātēm valstī, kā arī gada laikiem. Viens no priekšlikumiem, kas gadījumā, ja Apstādījumu komisija ideju atbalstīs, varētu tikt realizēts jau tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā, ir aplikācija «Jūties kā mājās». Tā vienlaikus ar Ventspils laiku, rādītu arī Viļņas laiku, bet vizuālais noformējums būtu lietuviešu eiro monētas un Gribauskaites seja.

 

Tiesa, mazliet skeptiski par šo ideju izteikusies Tūrisma komisija, kura paliek pie pārliecības, ka galu galā lietuviešus izdosies pieradināt gan pie Latvijas pārtikas veikaliem, gan citām vērtībām.

 

Galīgo lēmumu komisija sola pieņemt 1. aprīlī, šodien iepazīstoties ar iesniegtajiem pulksteņa vizuālā izskata projektiem.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: