Ventspils 1. ģimnāzijas 11. c klases skolnieks Emīls Kalugins iekļauts Latvijas vispārizglītojošo skolu skolēnu komandā, kas pārstāvēs Latviju Pasaules Bioloģijas olimpiādē.

2015.gadā Emīls Kalugins ar ļoti labiem panākumiem startējis Ventspils pilsētas olimpiādēs matemātikā, bioloģijā un fizikā. Vislabākie panākumi Emīlam bijuši bioloģijā un fizikā, un viņš tika uzaicināts piedalīties valsts olimpiādēs – fizikas 65. valsts olimpiāde notiks 9.-10.aprīlī.

 

Latvijas Valsts Bioloģijas olimpiādē Emīls ieguva 3.vietu un pēc tam izturēja konkursu dalībai Pasaules Bioloģijas olimpiādē, kura norisināsies Arhusā (Dānijā) no š.g. 12. līdz 19.jūlijam. Emīlu olimpiādēm bioloģijā sagatavo skolotāja Irina Ivane.

 

Emīls Kalugins papildus interesējas arī par ģeogrāfiju un, startējot Kurzemes novada skolu ģeogrāfijas olimpiādē Ventspils 1.ģimnāzijas komandā, ieguva 1.vietu Kurzemē un 3.vietu Latvijā.

 

Emīls ir otrais Ventspils 1.ģimnāzijas skolēns, kurš pārstāvēs Latviju un Ventspili pasaulē. Iepriekš Ventspils 1.ģimnāzijas skolnieks Jevgeņijs Tjutrins ir piedalījies 2006.gada Pasaules Ķīmijas olimpiādē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: