Saeimas Juridiskā komisija šodien uz otro lasījumu atbalstīja priekšlikumu likumā noteikt bāriņtiesu tiesības fotografēt, filmēt un iegūt skaņu ierakstus, ja bērna dzīves apstākļu pārbaudē atklājas, ka bērns atrodas veselībai un dzīvībai bīstamos apstākļos.

Paredzēts, ka attiecīgos materiālus varētu izmantot, lai viestu skaidrību, ja iesaistītajām pusēm ir strīdi par to, kādos apstākļos bērns atradās.

Komisija vēl nenoslēdza darbu pie grozījumiem Bāriņtiesu likumā un neizskatīto priekšlikumu vērtēšanu turpinās nākamajās sēdēs.

 

Deputāti atbalstīja priekšlikumu likumā precizēt prasības bāriņtiesas locekļiem. Ja persona par bāriņtiesas priekšsēdētāju, bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieku vai bāriņtiesas locekli tiek ievēlēta pirmo reizi, tai sešu mēnešu laikā pēc ievēlēšanas būs jāapgūst likumā noteiktā mācību programma. Pašlaik noteikts, ka tas jāizdara gada laikā.

 

Amatu savienošanas ierobežojumus, kas attiecas uz bāriņtiesas priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku, paredzēts attiecināt arī uz bāriņtiesas locekļiem. Ņemot vērā likuma citu normu regulējumu, Labklājības ministrijas pārstāvji skaidroja, ka šis grozījums vērtējams kā drīzāk tehniskas izmaiņas.

 

Par vairākiem priekšlikumiem raisījās plašas debates, un deputāti lūdza atbildīgās institūcijas, tajā skaitā Labklājības ministriju, kopīgi strādāt, lai panāktu vienošanos par attiecīgo priekšlikumu formulējumu.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: