Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņās par «sālītu» braukšanu dzērumā, Kaspara Antesa darba gaitām Ventspilī, Popes muižas dārgumiem, kā arī jauniešu nākotnes vīzijām.

AKTUĀLI

 

Latvijas dārzeņus nopirkt var

Pretēji izskanējušajai informācijai, ka lielveikali atsakās iepirkt vietējos dārzeņus, Ventas Balss pārliecinājās, ka veikalu plauktos vietējā prece ir pārstāvēta visai plaši.

 

Popes muižā darāmā vēl daudz

Popes pamatskolas darbinieki neslēpj gandarījumu par restaurētajām muižas ēkas ārdurvīm, kas atguvušas to sākotnējo izskatu – durvju smalkais klasicisma grebumu reljefs nu tapis daudz izteiksmīgāks. Tomēr vienlaikus ēkā esot daudz citu problēmu, kas prasa drīzu risinājumu. «Es ļoti ceru, ka izdosies kaut ko darīt, kaut pamazītēm,» saka saimniecības pārzine Anita Vašuka, kura skolā strādā jau vairāk nekā 20 gadu.

 

Braukšana reibumā maksā dārgi

Dzērumā pie stūres pieķertajiem autovadītājiem papildus soda naudai ir jārēķinās arī ar citām ievērojamām izmaksām, jo atņemtie auto tiek evakuēti uz Talsiem.

 

Uzkrāto pieredzi pielietos praksē

Šonedēļ Ventspilī atgriezies un darba gaitas uzsācis dziesminieks Kaspars Antess.

 

Vējdzirnavas iegūs jaunus spārnus

Ventspils dome atvēlējusi līdzekļus kultūras budžetā arī Piejūras brīvdabas muzeja vējdzirnavu spārnu nomaiņai; darbus plānots veikt šogad.

 

Turpina strādāt par ārstu

Pediatrs Dzintars Marnauza saņēmis Valsts prezidenta Andra Bērziņa apžēlošanu un turpina strādāt par ārstu. Ventas Balss lūdza komentēt šo situāciju amatpersonām un atbildīgajām institūcijām.

 

Vairāki jaunieši vēlas būt juristi

Vispieprasītākās profesijas jauniešu vidū šobrīd ir juristi, IT speciālisti, ārsti un medmāsas, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) noskaidrojusi izstādes Skola 2015 laikā.

 

SPORTS

 

Frisbijā tituls tiek meitenēm

Skolēnu 68. spartakiādes mačos frisbijā par uzvarētājām kļuva 4. vidusskolas meitenes, bet Ventspils zēniem bija jāsamierinās ar otro vietu gan šajās sacensībās, gan Latvijas Frisbija līgā.

 

Visi medaļu pretendenti zināmi

Lai gan Ventspils kērlinga čempionātā atlikušas vēl divas spēļu kārtas, jau ir zināmas komandas, kas finālā cīnīsies par medaļām.

 

Atvelk divus kausus

Noslēgusies Latvijas kausa izcīņa virves vilkšanā telpās, kurā pie divām trofejām tikuši Velkoņa sportisti, kas mājās pārveduši kausus divos smagākajos svaros.

 

VIEDOKLIS

 

Līga Gabrāne

laikraksta «Ventas Balss» redaktores vietniece

 

Plastmasas gurķi

Kad nesen Ventspilī viesojās kāds man pazīstams grieķis, pusdienās viņš tika cienāts, kā jau pie mums tas pieņemts, ar otro ēdienu un dārzeņu salātiem. Dārzeņu salātos bija arī tomāti (kādi nu veikalā ir nopērkami).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: