Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Simtgadniece dzīvojusi pieticībā

Tieši šodien aprit 100 gadi, kopš pasaulē nāca Marta Paula Gavare, kas savus spēka gadus vadījusi, daudz strādājot un baudot pieticīgas maltītes.

Demontē baznīcas krustu

Būtisku pamatnes stiprinājuma bojājumu dēļ demontēts krusts no Ventspils evaņģēliski luteriskās baznīcas torņa.

2.lpp. Viedoklis: «Treknuma vietā», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Pagājušajā nedēļā mediji ziņoja, ka ir pagājis viens gads kopš Laimdota Straujuma kļuvusi par pirmo sievieti premjeri Latvijā. Straujumai pirmais gads premjeres amatā esot bijis izaicinājumu pilns, tāds ir viņas pašas redzējums par valdības vadītājas gadā paveikto.»

3.lpp.

Uzmanību: melnais mākleris!

Melnie mākleri, kuri darbojas arī mūsu pilsētā, piesedzoties ar oficiāliem mākleru kantoriem, ne tikai krāpj lētticīgus cilvēkus, bet arī ceļ neslavu saviem kolēģiem.

Deg dzīvoklis ceturtajā stāvā

23. janvāra pēcpusdienā kādā daudzdzīvokļu mājas Fabrikas ielā 2 ceturtā stāva dzīvoklī izcēlās ugunsgrēks.

Visizplatītākā saslimšana – saaukstēšanās

Silta un mitra ziema ir maiga ne tikai pret cilvēkiem, bet arī pret visdažādākajiem mikrobiem un vīrusiem.

4.lpp.

Dzirdes invalīdus saliedē biedrība

Nedzirdīgo biedrības aktivitātes plašākā sabiedrībā nav īpaši pamanāmas, taču savā lokā biedri gan atpūšas, gan sporto, gan izglītojas dažādās lekcijās.

Nāvi izmeklē Iekšējās drošības birojs

Valsts policijas Ventspils iecirkņa telpās mirušā vīrieša lietu izmeklē policijas Iekšējās drošības birojs. Mirušajam veiks tiesu medicīnisko ekspertīzi, uzsākta arī dienesta pārbaude.

 

5.lpp. Kultūra. Ticība. Cerība. Mīlestība. Kurzeme

Godalgotais vieglatlētikas treneris Māris Grīva turpina priecēt fotomākslas cienītājus – šogad jau trīs izstādes ar iemūžinātu dabu.

Rīgā veidojas teātra filiāle

Janvāra beigās Kultūras centrā varēs noskatīties VEF Kultūras pils Tautas teātra izrādi Garā nakts 1934. Interesanti, ka pie režisora pults un starp aktieriem ir arī vairāki ventspilnieki.

6.lpp.

Pirmais Zaļās atslēgas kempings Latvijā

Apbalvoti Zaļās atslēgas ekosertifikātu ieguvušās tūrisma mītnes. Ventspils Piejūras kempings kļuvis par pirmo kempingu Latvijā, kas ieguvis šo sertifikātu.

Iepazīst dzejnieces mantojumu

Atzīmējot dzejnieces Annas Dagdas simtgadi, Ventspils Galvenajā bibliotēkā notika konference.

Vai autobusos izmanto platformu

Kāda Ventas Balss lasītāja apgalvo, ka invalīdi ratiņkrēslos cenšas neizmantot pilsētas sabiedrisko transportu tāpēc, ka autobusa vadītājiem, lai ar roku nolaistu uzbraukšanas platformu, ir jāizkāpj no transporta līdzekļa, bet autobusu vadītāji to darot nelabprāt.

7.lpp.

Skolu jaunieši eksperimentēja

Jaunrades namā aizvadīta jauno vides pētnieku foruma Skolēni eksperimentē! 1. kārta. Par tā dalībnieku varēja kļūt ikviens pamatskolas skolēns vai interešu izglītības iestādes audzēknis, kurš veicis praktiskus, ar vidi saistītus pētījumus, novērojumus un eksperimentus.

Ventspilnieki pirmajā republikā. 1935. gads. Rudens un ziema

Svarīgākie notikumi: uzplaukst transporta birojs; sākas zivju eksports uz Poliju; Herberts Cukurs Ventspilī reģistrē motorlaivu; likvidē bērnu patversmi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: