Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Biškopji iemaina vasku

Kuplā skaitā Ventspils puses bitenieki vakar bija sabraukuši uz pēdējo šā gada kopīgo tikšanos, kurā uzklausīja noderīgu informāciju un iemainīja vaska rituļus pret šūnu plāksnēm.

Gatavojas valsts komisijas pieņemšanai

Ventspils Tehnikuma jaunās ēkas tiek gatavota valsts komisijas pieņemšanai. Noslēdzies konkurss par mēbeļu piegādi studentu viesnīcai Venta.

2.lpp. Viedoklis: «Trāpīt desmitniekā», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Arvien vairāk dzīvē pārliecinos, ka pateikt īstos vārdus īstajā brīdī ir liela māka. Un, ja tas izdodas, šie vārdi kļūst par kaut ko vairāk, nekā tikai par vienkārši pateiktiem vārdiem.»

3.lpp.

Gūst vērtīgu pieredzi un jaunas idejas

No ventspilniekiem var pamācīties gan tālākas, gan tuvākas pašvaldības. Šonedēļ uz Ventspili pieredzes apmaiņā ieradās mūsu tuvākie kaimiņi – Liepājas pašvaldības delegācija.

Kādai būt Jauniešu mājai

Jauniešu mājas projekts Ventspilī strauji iegūst reālas aprises. Plānots, ka tas savas durvis varētu vērt jau nākamā gada otrajā pusē. Pilsētas dome šīm vajadzībām budžetā 2015. gadam rezervējusi 100 000 eiro.

 

4.lpp.

Izmēģina jauno kārtslēkšanas sektoru

Latvijas vadošais kārtslēcējs Mareks Ārents šonedēļ izmēģinājis Ventspils vieglatlētikas manēžas jauno kārtslēkšanas sektoru.

Skolotāji atgriezušies no piketa

Vairāki Ventspils un novada skolotāji vakar pie Saeimas nama Rīgā piketā pauda pedagogu kopīgo sāpi, prasot no valdības vīriem un sievām godīgu un pienācīgu atalgojumu par savu darbu.

5.lpp.

Topošie tulkotāji pārbauda prasmes

Noteikti jaunie talanti tulkošanā, kuri piedalījās konkursā, kas bija veltīts Vinifreda Krauča piemiņai.

Nedēļas nogale muzikālā gaisotnē

Brīvdienu atpūtas piedāvājumā divi sirsnīgi koncerti, kas izskanēs Ventspils baptistu baznīcā. Abu koncertu mērķis – labdarība un kopā būšana Ziemassvētku noskaņās.

Atkal notriec uz gājēju pārejas

Ventspilī mēneša laikā jau otro reizi uz gājēju pārejas notriekts cilvēks.

 

6.lpp.Sports. Pasaules kausā izceļas debitanti

Divas dienas Rīgā norisinājās Pasaules kausa trešais posms galda hokejā jeb sacensības Rīgas kauss, kas ir sezonas lielākais turnīrs mūsu valstī. Tajā atzīmēties izdevās arī ventspilniekiem.

Otrais posms paliek neiekarots

BK Ventspils basketbolisti Eirokausa regulārās sezonas priekšpēdējā mačā viesos piekāpās grieķu PAOK, tā zaudējot pat teorētiskas izredzes kvalificēties turnīra nākamajam posmam.

7.lpp. Intervija. Jaunzems: izglītībā nepieciešams zināšanu audits

Ventspils Augstskolas ekonomikas profesors, matemātikas doktors, Latvijas Atzinības krusta virsnieks ANDREJS JAUNZEMS uzskata, ka matemātika pieder garīgajai pasaulei. Tikmēr par mūsu izglītības sistēmu profesors izsakās skarbi – tā ir pussabrukusi un steidzami nepieciešami risinājumi.

TV Programma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: