Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dāvanas gādā arī Ķīnā

Ziemassvētku veltes ventspilnieki sarūpē jau laikus. Populāra vieta, kur tās iegādāties, ir interneta veikali, it īpaši Āzijas.

Grib publiskot skolotāju algas

Šodien valdības ārkārtas sēdē plānots izskatīt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotos grozījumus Izglītības likumā, kas paredz pedagogu algu publiskošanu.

2.lpp. Viedoklis: «Demokrātijas kalngals», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Šodien valdības ārkārtas sēdē plānots izskatīt grozījumus likumā, kas paredz pedagogu algu publiskošanu. Ja tas tā patiešām notiks, tad šis likums būs jānodēvē par demokrātijas atpakaļgaitas likumu, jo tas absolūti neiet kopā ar brīva cilvēka tiesībām, ar brīvību, ko politiķi tik uzcītīgi kaldina vārdos un uz ko it kā tiecamies, bet kas paliek arvien mazāk.»

3.lpp.

Atzīmē Valsts policijas dienu

Šodien Latvijā tiek atzīmēta Policijas diena. Vakar par godprātīgu darbu apbalvoti Kurzemes labākie policijas darbinieki, tai skaitā ventspilnieki.

Uzsāk civilprocesu pret slimnīcu

Ventspils tiesā 4. decembrī uzsākts civilprocess morālā kaitējuma un zaudējumu piedziņai, kurā mirušās Annas Magnovskas vecāki ar prasību vēršas pret SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca.

Novērš ūdens noplūdes iemeslu

Šonedēļ Raiņa ielā bija vērojama pašvaldības uzņēmuma Ūdeka tehnika. Speciālisti novērsa ūdens noplūdes iemeslus, lai nerastos avārija.

Ienāk neparastas kravas

Nereti ventspilnieki pamana dažādu tehniku, toskait arī militāro, kas tiek pārkrauta NNVT termināļa teritorijā no prāmja uz dzelzceļa platformām, autotransportā, un otrādi.

4.lpp.

Trešo gadadienu atzīmē ar jaunu spēli

Uzmini, kas tas ir! – tā saucas Ventspils virtuālās vēstniecības visitventspils.com jaunā spēle, ar ko atzīmēta nu jau trešā vēstniecības gadadiena.

Sola uzlabot uzņēmējdarbības vidi

Valdība apstiprinājusi Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu. Uzņēmējiem sola atvieglot administratīvās procedūras. Ventspils uzņēmēji gaida no valdības būtiskāku atbalstu.

5.lpp. Izglītība. Izmēģina jauno finansēšanas modeli

Ventspils 1. pamatskola ir viena no gandrīz 60 Latvijas skolām, kura iesaistīta jaunā pedagogu darba samaksas aprēķināšanas modeļa aprobācijā.

6.lpp. Sports. Četmena noraidījums un neizmantotās iespējas

BK Ventspils basketbolisti piedzīvojuši sesto zaudējumu Eirokausa regulārajā sezonā, viesos ar 67:71 piekāpjoties turku Karsiyaka, tomēr komanda vēl joprojām saglabā cerības iekļūt nākamajā posmā.

Perfektas tikai Pērles

13. pilsētas čempionātā kērlingā pēc otrās spēļu dienas bez zaudējumiem turpina cīnīties tikai čempione komanda Pērles, bet pagājušās sezonas finālisti Ventspils novada spēlētāji jau iedzīvojušies divos zaudējumos.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1993. gads. Rudens un ziema

Svarīgākie notikumi: kino Koloseum pārbūve tuvojas nobeigumam; tirgotājam konfiscē lielgabalu; Ventas Balsij atsaka spiestuves pakalpojumus; tiek dibināta vēl viena avīze; komunistam pirksti neesot nokosti; zaglis ielec Ventā; ormaņi piesaka streiku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: