Pēc autobusu vadītāju konkursa rezultātiem, viens no Ventspils reisa labākajiem darba darītājiem ir Raimonds Briedis. Viņš konkursā izcīnīja otro vietu absolūtajā vērtējumā, apsteidzot daudzus savus pieredzējušākos kolēģus. Par to nav jābrīnās – vīrietis atzīst, ka dzelži viņu interesē jau kopš bērnības, kad tētis, šoferis, ņēma mazo puiku līdzi uz darbu.

Kā nonācāt Ventspilī?

– Mana dzimtā ir Talsu puse. Pēc izglītības esmu lauksaimniecības mehāniķis. Mācījos Laidzes sovhoztehnikumā. Tēvs visu mūžu nobraucis par šoferi, tāpēc arī man darbs ar dzelžiem kopš mazotnes nav svešs. Kad sākās pārmaiņu laiks, deviņdesmito gadu sākumā, ar strādāšanu uz vietas tā bija, kā bija... Tuvākā pilsēta, kurā varēja atrast darbu, bija Ventspils. Pamēģināju dažādus darbus. Treknajos gados strādāju Volvo centrā, bet, kad sākās krīze, tur samazināja štatus. Pārnācu uz Ventspils reisu. Te šoferēju jau sesto gadu.

Braucat starppilsētu reisos vai pilsētas maršrutos, ar lielo vai mazo autobusu?

– Braucu, ar kādu vajag – lielu un mazu.

Konkursā uzrādījāt labus rezultātus – jums ir otrais labākais rezultāts kopvērtējumā starp visiem Ventspils reisa autobusu vadītājiem.

– Pats biju izbrīnīts par rezultātiem. Protams, katrs grib parādīt labu sniegumu. Arī es centos.

Konkurss notiek jau astoto gadu. Vai autobusu vadītāji šiem konkursiem īpaši gatavojas?

– Atsvaidzinot zināšanas, pašķirsta satiksmes noteikumus. Braukšanā jau neko nevar uztrenēt. Kā ir, tā ir. Sacensību stress arī pakoriģē rezultātus. Taču nav tik traki.

Visu interviju lasiet 7. novembra laikrakstā “Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: