4. novembrī jaunais parlamenta sasaukums ievēlēja 12. Saeimas Prezidiju, par Saeimas priekšsēdētāja biedru ar pārliecinošu vairākumu ievēlēts Gundars Daudze.

Atklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par 12. Saeimas priekšsēdētāju ievēlēta Ināra Mūrniece, kas parlamentā pārstāv nacionālo apvienību „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”. Par balsoja 68 deputāti, bet pret - 30 deputāti.

Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā deputāti šodien ievēlēja Gundaru Daudzi no Zaļo un Zemnieku savienības. Par balsoja 92 deputāti, bet pret – 6 deputāti.

Ar 87 balsīm par un 9 balsīm pret Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā ievēlēta Inese Lībiņa-Egnere no partijas „Vienotība”.

Savukārt Saeimas sekretāra amatā ievēlēts Andrejs Klementjevs no sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa”, par kuru balsoja 73 deputāti, bet pret – 24 deputāti.

Saeimas sekretāra biedra amatā ievēlēts Gunārs Kūtris no partijas „No sirds Latvijai”. Par balsoja 69 deputāti, bet pret – 26 deputāti.

12. Saeimā ievēlēti 24 deputāti no sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa”, 23 deputāti no partijas „Vienotība”, 21 deputāts no Zaļo un Zemnieku savienības, 17 deputāti no nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, 8 deputāti no Latvijas Reģionu apvienības, bet 7 no partijas „No sirds Latvijai”.

Saeimas Prezidijs sastāv no Saeimas priekšsēdētāja, diviem viņa biedriem, Saeimas sekretāra un viņa biedra. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no biedriem pēc savstarpējas vienošanās. Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimā, dod atzinumus un virza tālāk saņemtās lietas visos Saeimas kārtības rullī paredzētajos gadījumos, sastāda Saeimas sēžu darba kārtību, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu.

Foto: saeima.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: