Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jūtas piederīgs Latvijai

Daudzas mājas Ventspilī vēl arvien ilgojas, lai kāds piešķirtu tām otro elpu, bet amerikānis Džons Romaldī jau ķēries pie savas dzimtas nama Saules ielā 40 renovācijas.

Ventspilī sabrauc Latvijas arhitekti

Šodien Ventspilī norisinās Pasaules arhitektūras dienas pasākumi. Tam par godu pilsētā ierodas arhitekti no visas Latvijas.

2.lpp. Viedoklis: « Adīt nav vadīt», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Nenoniecinot, bet – tieši otrādi –, uzteicot ikvienu, kurš savām rokām spēj darināt praktiskas un arī skaistas lietas, teikšu, ka to, kurus var iemācīt strādāt ar rokām, ir krietni vairāk nekā to, kuri savu ikdienišķo maizi ir spējīgi nopelnīt ar savām smadzenēm. Vēl mazāk ir cilvēku, kuri ir reāli spējīgi vadīt citu cilvēku darbu. Tādu, kas vada, mums netrūkst. »

3.lpp.

Uzsāk pārrunas ar darba devēju

Ventspils tirdzniecības ostas arodbiedrības skaļie paziņojumi par iespējamiem piketiem un streikiem tā arī nav vainagojušies ar panākumiem. Ir mainījusies arodbiedrības vadība, tā uzsākusi pārrunas ar darba devēju.

Apkopotas ratiņiem draudzīgās vietas

Kur ērti paēst vakariņas kopā ar maziem bērniem un kurās ēkās var iekļūt cilvēki ar kustību traucējumiem – to iespējams uzzināt, izmantojot mobilā tālruņa aplikāciju Mapeirons.

4.lpp. Izglītība. Meklēs nākotnes profesiju

Nākamajā nedēļā Ventspils skolēni iesaistīsies Karjeras nedēļas Es būšu...? pasākumos. Karjeras nedēļas programma šogad ir īpaši bagātīga.  

Mācīties palīdz vecāki

Par to, cik liela vecāku iesaistīšanās nepieciešama mājas darbu veikšanai, stāsta Centra sākumskolas 4. a klases skolēni. 

Bērns ir svarīgāks par zupas katlu

Par to, kā vecāki var palīdzēt bērniem mācīties, izglītības speciāliste Daiga Kalniņa stāstīja Centra sākumskolas un 1. ģimnāzijas organizētajā Vecāku konferencē.

5.lpp. Veselības aprūpe. Hemodialīzes nodaļai – 20

Šoruden apritējuši 20 gadi, kopš Ventspils slimnīcas hemodialīzes nodaļā pacientam veikta pirmā dialīze.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca informē.

Ventspils poliklīnika informē.

6.lpp.

Jūrmalnieki pieveikti pārliecinoši

Pie otrā panākuma Latvijas Basketbola līgā tikuši BK Ventspils basketbolisti, kas izbraukumā pārliecinoši ar 83:66 apspēlēja Jūrmalu/Fēniksu, tiesa, bez nelieliem piedzīvojumiem neiztika arī šoreiz.

Otrais piegājiens Danubia kausā

Sporta skolas Spars šorttrekisti kuplā skaitā piedalījās Danubia kausa izcīņas otrajā posmā, kas šoreiz risinājās Polijā. Sevišķi iepriecināja puišu stafetes trio, taču bija arī citi iemesli gandarījumam.

7.lpp. TV programma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: