Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests jūnijā ieviesis jaunu sociālo pakalpojumu – Ģimenes asistents, kas paredzēts ģimenēm ar bērniem sociālo prasmju uzlabošanai, kad vecāki nespēj pilnvērtīgi nodrošināt bērna vajadzības.

Nepieciešamības gadījumā pakalpojums būs pieejams arī jauniešiem pēc ārpusģimenes aprūpes.

 

Šāds pakalpojums būs alternatīva institucionālai aprūpei, jo bērniem tiks sniegta iespēja augt ģimeniskā vidē. Ar Ģimenes asistenta palīdzību ģimenei tiks sniegts atbalsts bērnu aprūpē un audzināšanā, sociālo prasmju apgūšanā, kā arī mājsaimniecības vadīšanā.

 

Asistenta pakalpojuma pieejamību nodrošinās biedrība „Latvijas Samariešu apvienība”. Pagājušajā nedēļā, 25. jūnijā, tika parakstīts pirmais līgums par Ģimenes asistenta pakalpojuma nodrošināšanu ģimenei, kuras aprūpē ir vairāki nepilngadīgi bērni.

 

Ventspils Sociālā dienesta redzeslokā šī ģimene atrodas jau kopš 2009. gada augusta. Veicot sociālo darbu ar ģimeni, secināts, ka vecākiem trūkst prasmes un izpratnes par bērniem atbilstošu aprūpi, tāpēc dažādu iemeslu dēļ bērni periodiski kavē arī mācību iestādes. Lai turpmāk bērni varētu saņemt nepieciešamo aprūpi, kā arī lai vecākiem nebūtu jāpārtrauc aizgādības tiesības, šai ģimenei līdz gada beigām palīdzēs asistents. Ģimenes asistents sniegs gan izglītojošu un emocionālu atbalstu saskarsmē, komunikācijā, gan palīdzību patstāvīgai dzīvei nepieciešamo iemaņu pilnveidošanā vecākiem un bērniem, gan brīvā laika plānošanā, arī mājsaimniecības vadīšanā un ģimenes budžeta plānošanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: