Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Satiksmes ministrs slavē Ventspili

Ventspilī darba vizītē ieradās satiksmes ministrs Anrijs Matīss, cita starpā apskatot arī vērienīgās nafta produktu pārstrādes rūpnīcas potenciālo atrašanās vietu.

Karlīna plūc uzvaras laurus Spānijā

Talantīgā dziedātāja Karlīna Priedēna uzvarējusi starptautiskā konkursā Spānijā. Savukārt Emīls Kalenda izcīnījis augsto ceturto vietu.

 

2.lpp. Viedoklis: „Valsts plānotāja”, laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Daudzbērnu ģimenes vienmēr bijis kas īpašs. Tās ir apbrīnotas, vecāki ir slavēti, bet dažkārt cilvēki arī šķendējušies, ja bērnu, ka biezs, bet audzināt neviens viņus negrib. Diemžēl mūsdienās šis jēdziens gandrīz vai asociējas ar galēju vieglprātību, lai gan vajadzētu būt pilnīgi citādāk.»

3.lpp.

Selgas bērni brauc atpūsties

Bērnunamu Selga šobrīd par savām mājām sauc 25 audzēkņi. Viņu brīvdienas saplānotas tā, lai vasaras mēneši būtu piepildīti ar interesantām nodarbēm un bagāti spilgtiem iespaidiem.

Pagaidām zemes vērtību saglabās

Nākamajā gadā kadastrālāvērtība lauksaimniecībā izmantojamajai un meža zemei paliks šā gada līmenī, bet, sākot ar 2016.gadu, tā tiks pārrēķināta.

 

4.lpp.

Ventspils kaldina pasaulē labākos

Divi pasaules vicečempioni bodibildingā – Oskars Sarkans un Roberts Fišers – šobrīd Ventspilī aizvada treniņnometni, aicinot interesentus nekautrēties un vērsties pēc padoma.

Palameika starp pasaules līderēm

Šķēpmetēja Madara Palameika, mēneša laikā jau otro reizi labojot valsts rekordu, pārrakstījusi Latvijas vieglatlētikas vēsturi un arī sasniegusi šīs sezonas ceturto labāko rezultātu pasaulē.

 

5.lpp. Intervija. Daudzbērnu ģimenē nekad nav garlaicīgi

Dmitrijs (39) un Kristīna (36) Šavšajevi ir vecāki pieciem bērniem. Viņu vecākā meita Arina šogad beidza 9. klasi, bet visjaunākajam dēlam Damiram ir divi gadiņi. Pāris pieļauj, ka viņu ģimene varētu kļūt vēl kuplāka, domā par dvīņiem un sapņo par savu māju.

 

6.lpp. Iela – zināmā, nezināmā. Ventai blakus – K. Valdemāra iela

Rosinot atmiņas par Ventspili kā zvejnieku pilsētu, no Avotu akas paralēli Ventai stiepjas Krišjāņa Valdemāra iela, līdz atduras kādreizējā zvejnieku kolhoza Sarkanā bāka teritorijā. Tur aiz kompleksa ēkām – darbnīcām, noliktavām, tīklu šķūņiem un galdniecības – joprojām iezīmējas kuģu silueti. Tomēr tās rosības, kas bija vecajos laikos, vairs nav... Un tomēr, K. Valdemāra ielas bruģis dažviet atsegts aukstajam ziemelim, kas cauri jūras vārtiem pa tiešo metas iekšā pilsētā. Savukārt aiz vecajām zvejnieku māju sētām slēpjas tīri vai laucinieciska idille ar zaļu zāli, milzīgiem ozoliem un ērkšķogu krūmiem.

 

7.lpp. Pašvaldība informē

Brīvbrīdim

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: