26. jūnijā notiks konkursa „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2014” laureātu apbalvošana. Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī žurnāla „Būvinženieris” un Latvijas Būvinženieru savienības pārstāvji balvas pasniegs 5 nominācijās.

Šogad konkursam pieteiktas 44 ēkas, no tām 29 ēkas pretendē uz uzvaru nominācijā „Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2014”, tostarp arī ēka Lielajā prospektā 39, Ventspilī.

 

Šāds konkurss tiek organizēts jau ceturto gadu pēc kārtas un tā mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivātes jomā, veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

 

Konkursa „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2014” noslēguma pasākums notiks Eiropas Savienības ilgtspējīgas enerģētikas nedēļas ietvaros, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes telpās (Rīga, Āzenes iela 18).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: