Ventspils mērs Aivars Lembergs sagatavojis nākamo vēstuli ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (V), kurā kritizē viņa nostāju un apvaino viņu "negatīvas kampaņas" izvēršanā pret Latviju un NATO, - šodien preses konferencē pavēstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs.

Ventspils mērs saņēmis vēstuli no Rinkēviča, kuras saturs Lembergu neapmierina, tāpēc sagatavota atbildes vēstule ārlietu ministram, kas tikšot nosūtīta šodien.

Rinkēviča vēstule

Atbildes vēstule Rinkēvičam

Arī vēstulē Lembergs pārmet ministram, ka tieši Rinkēvičs esot organizējis "negatīvo kampaņu pret NATO un sabiedroto valstu karavīriem".

Ventspils mērs gan preses konferencē, gan vēstulē paudis uzskatu, ka jau esot sākusies "priekšvēlēšanu kampaņa" un, pēc Lemberga domām, Rinkēviča attieksme esot daļa no šīs "kampaņas".

"Dziļu izbrīnu raisa tas, ka atbildes vēstulē ne ar vienu vārdu nenorādāt, kas tiks darīts, lai turpmāk NATO kara jūrnieki pirms nokāpšanas uz Latvijas zemes tiktu iepazīstināti ar Latvijas likumiem, pilsētu saistošajiem noteikumiem, kultūras tradīcijām un uzvedības normām," teikts Lemberga vēstulē Rinkēvičam.

Kā ziņots, iepriekš Ventspils domes priekšsēdētājs nosūtīja vēstuli NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, kurā par NATO karavīru izdarībām Ventspilī lūdzis Rasmusenu atvainoties visai Latvijai un Ventspilij. Vēstule bija adresēta ne tikai Rasmusenam, bet arī ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam un aizsardzības ministram Raimondam Vējonim, kurā paustas Ventspils pašvaldības bažas par to, vai NATO karakuģu vizītes ir drošas sabiedrībai.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: