Piektdien, 23. maijā, lai nodrošinātu skolēniem iespēju iegūt darba pamatprasmes, iemaņas un darba pieredzi, kā arī uzlabot savu finansiālo stāvokli, Ventspils pilsētas dome ir pieņēmusi lēmumu atbalstīt Ventspilī deklarēto skolēnu vecumā no 13 gadiem, kuri 2013./2014. mācību gadā ir ieguvuši izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs, īslaicīgu nodarbinātību vasaras brīvlaikā ar divām atbalsta programmām.

Ventspils pilsētas domes programma skolēniem no 13 līdz 14 gadiem.

Šī programma tiek piedāvāta Ventspils pilsētā deklarētiem skolēniem vecumā no 13 līdz 14 gadiem no šādām sociāli mazaizsargātām ģimenēm:

  • bērniem bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušiem bērniem un bērniem no audžu ģimenēm (arī tiem, kuriem faktiskā dzīvesvieta ir Ventspils);

  • bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm;

  • bērniem invalīdiem;

  • bērniem, kuriem 2013./2014. mācību gada otrajā pusgadā ne mazāk kā vienu mēnesi ar skolas direktora rīkojumu ir piešķirtas brīvpusdienas;

  • bērniem no daudzbērnu ģimenēm.

Ja darba devēju piedāvātās darba vietas pārsniedz augstāk minēto sociāli mazaizsargāto skolēnu iesniegto pieteikumu skaitu, tad īslaicīgajā nodarbinātībā var tikt iesaistīti arī:

  • bērni, kuriem vismaz viens no vecākiem ir pensionārs vai invalīds;

  • bērni, kuru vecāki dzīvo ārzemēs un kuri ir nodoti aprūpē citai personai;

  • bērni, kuri 2013./2014. mācību gadā ir bijuši pilsētas vai valsts mācību priekšmetu olimpiāžu laureāti.

Pašvaldība piešķirs finanšu līdzekļus skolēna darba samaksai 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes pusaudžiem jeb EUR 2,209 stundā. Skolēnus vecumā no 13 līdz 14 gadiem drīkst nodarbināt ne ilgāk par 4 stundām dienā un ne vairāk par 20 stundām nedēļā.

 

Nodarbinātības valsts aģentūras programma skolēniem vecumā no 15 gadiem.

Šī programma tiek piedāvāta visiem Ventspilī deklarētajiem skolēniem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Pašvaldība piedalās šajā programmā ar 50% līdzfinansējumu no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas, kas ir 320 eiro.

 

Skolēnus vecumā no 15 līdz 17 gadiem ieskaitot drīkst nodarbināt ne ilgāk par 7 stundām dienā un ne vairāk par 35 stundām nedēļā. Skolu audzēkņi, kas jau ir sasnieguši 18 gadu vecumu, var strādāt pilnu darba dienu – 8 stundas dienā un 40 stundas nedēļā. Dalības ilgums pasākumā vienam skolēnam 1 mēnesis.

 

Vecāku iesniegumus dalībai Ventspils pilsētas domes programmai skolēniem no 13 līdz 14 gadiem var iesniegt skolā vai Sociālajā dienestā, informācija par vakancēm būs pieejama Sociālajā dienestā. Pieteikšanās Nodarbinātības valsts aģentūras realizētajai programmai skolēniem vecumā no 15 gadiem ir uzsākta š.g. 15. maijā Nodarbinātības valsts aģentūras mājas lapā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: