Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka uz viņu tiek izdarīts politisks spiediens ar mērķi neļaut runāt par faktiem attiecībā uz NATO jūrnieku uzvedību pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī.

Valdību veidojošās partijas piektdien ārkārtas koalīcijas sēdē plāno diskutēt par drošības stāvokļa novērtējumu pašvaldībās, tostarp plānots izvērtēt Ventspilī notikušos incidentus, kuros iesaistīti NATO karavīri. Sanāksmē plānots pārrunāt arī Lemberga izteikumus par NATO karavīriem.

"Tiek izdarīts totāls politisks spiediens uz mani, lai man aizbāztu muti un neļautu runāt par faktiem," atzina Lembergs.

Komentējot Vējoņa pausto, ka Lemberga izteikumi rada draudus Latvijas drošībai, Ventspils mērs norādīja: "Vējoņa kungs nezina situāciju, kāda bija Ventspilī, kad piedzērušies NATO kara flotes jūrnieki devās brīvsolī pilsētā".

Lembergs uzskata, ka viņa izteikumi nevar radīt apdraudējumu valsts drošībai. "Apdraudējumu var radīt tas, ka militārpersonas stiprā alkohola reibumā rupji pārkāpj Latvijas likumus un piedzērušās atgriežas uz kara kuģa, uz kura ir lielgabali un cits militārais aprīkojums," norādīja Lembergs. Pašvaldības policija novērojusi gadījumu, kad kāds jūrnieks bijis tik stiprā alkohola reibumā, ka uz kuģi devies četrrāpus, piebilda Ventspils mērs. Viņš atzina, ka valsts amatpersonām derētu parunāt ar Ventspils pašvaldības policistiem, lai gūtu pilnīgu priekšstatu par situāciju, kāda aizvadītās nedēļas nogalē bijusi Ventspilī.

"Ne manā, ne pašvaldības policijas rīcībā nav ziņu, ka jūrnieki būtu piedzirdīti piespiedu kārtā no ventspilnieku puses. Varbūt Pabrikam ir tāda informācija", piebilda Lembergs, komentējot  Arta Pabrika teikto, ka notikušie incidenti ar NATO karavīriem varētu būt provokācija.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: