No 21. līdz 27. aprīlim Latvijā viesosies Zinātnes centra AHHAA ceļojošā izstāde „Zinātne uz riteņiem”. Došanās uz Vidzemes un Kurzemes pilsētām aprīlī jau ir kļuvusi par tradīciju – šogad ceļojošā izstāde norisināsies jau trešo reizi.

Izstāde sastāv no 23 eksponātiem un mobilā planetārija, turklāt programmā iekļauti Zinātnes teātra priekšnesumi un izglītojošas darbnīcas par fiziku, ķīmiju, ģenētiku, anatomiju un uzturu. Apmeklētāji ik dienas varēs vērot vismaz divus Zinātnes teātra priekšnesumus ar dažādiem eksperimentiem un sprādzieniem, savukārt darbnīcās tiks sniegta iespēja uzzināt vairāk par cilvēka DNS, ziepju vārīšanas paņēmieniem un iegūt pamatzināšanas par kuģniecību, ūdenī palaižot pašu būvētu reaktīvo laivu!

Vai ar birstēm var tālu aizbraukt? Kā likt bumbai planēt gaisā? Kāds sumo cīņai ir sakars ar fiziku? Kas atrodas cilvēka acī? Kas ir periskops? Atbildes uz šiem jautājumiem un vēl daudz ko interesantu uzzināsiet AHHAA izstādē.

24. un 25. aprīlī AHHAA viesosies Ventspils Jaunrades namā. 24. aprīlī to varēs apmeklēt no plkst. 12.00 līdz 18.00, savukārt 25. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Protams, ceļojošās izstādes priekšrocība ir tā, ka dalība visās darbnīcās, teātros un eksponātu izmēģināšana ir pilnīgi bezmaksas. Turklāt ceļojošā izstāde „Zinātne uz riteņiem” ir īpaša ar to, ka AHHAA gidi pārvalda latviešu, krievu un angļu valodas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: