Ventspils novada pašvaldība izsludinājusi projektu konkursu Mēs savā novadā 2014, lai veicinātu esošās saimnieciskās darbības attīstību, kā arī dažādotu ar lauksaimniecību nesaistītas aktivitātes Ventspils novadā.

Ventspils novada pašvaldība piešķirs līdzekļus tādiem projektiem, kas paredz jaunu darbavietu radīšanu vai nodarbinātības veicināšanu, izglītošanu un mācības, tādējādi veicinot pašnodarbinātības un profesionālā orientācijas attīstību, novada, pilsētas un pagasta tēla veidošanu, veicinot tūrisma attīstību un tūristu piesaisti, vides objektu pieejamību un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu.

 

Konkursā var piedalīties fiziskas un juridiskas personas, tostarp nevalstiskās organizācijas. Katrs pretendents var iesniegt vienu projekta pieteikumu, projekts jārealizē līdz šāgada 1. novembrim. Pieteikumu iesniegšanas termiņš – 30. aprīlis, tie jāiesniedz Ventspils novada pašvaldības Attīstības nodaļā (Skolas ielā 4, otrajā stāva, 9. kabinetā). Projektu konkursa kopējais finansējums apjoms – 7500 eiro. Viena projekta īstenošanai var saņemt ne vairāk kā 750 eiro.

 

Šī ir otra reize, kad Ventspils novada pašvaldība izsludina konkursu Mēs savā novadā. Pagājušajā gadā atbalstu sniedza arī Hipotēku un zemes banka. Pašvaldības devums šajā projektu konkursā bija 600 latu, bankas – 1500. Katrs pretendents varēja saņemt ne vairāk kā 500 latu. Šī iespēja tikai dota desmit fiziskām un juridiskām personām.

 

Ventspils novada domes Teritorijas un ekonomikas attīstības komitejas pārstāvji, dodoties apskatīt, kā izmantoti projektā iegūtie līdzekļi, it visur satika gudrus, uzņēmīgus, arī laipnus un pateicīgus cilvēkus. Visi atbalstīto projektu iesniedzēji atzina, ka saņemtais finansējums ļāvis izdarīt to, kas pašu spēkiem nebija paveikts. Pozitīva tika vērtēta arī pieteikšanās un dokumentu sagatavošanas procedūra.

 

Piemēram, z/s Bērziņi Jūrkalnē veikta bruģa ieklāšana saimniecības teritorijā gājēju taciņu izveidošanai, kuras ved uz maizes ceptuvi. "Ar tiem darbiem ir tā – tikko tu vienā vietā kaut ko izdari un sakārto, uzreiz pamani, ka arī citviet prasās kaut ko pielabot. Esmu dzirdējis arī skeptiskus izteicienus – kāpēc laukos vajadzīgs bruģītis, bet mūsu ceptuvi labprāt apmeklē pagasta viesi, kāpēc lai viņi nestaigātu sausām kājām?" retoriski vaicā Bērziņu saimnieks Juris Lastovskis, bet viņa sieva Inga piebilst: "Ir ļoti patīkami saņemt atbalstu, jo tas apliecina, ka mēs esam vajadzīgi! Pat maza uzslava rada gandarījumu, un rodas jaunas biznesa idejas."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: