Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieku Ģirtu Kokinu tur aizdomās par to, ka viņš devis norādījumus padotajiem nepamatoti samazināt personām piemērotos administratīvos sodus.

Izmeklēšanā noskaidrojies, ka amatpersona, pārsniedzot piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, pēc vairāku personu lūguma devusi norādījumus Ventspils iecirkņa amatpersonām nepamatoti samazināt personām piemērotos administratīvos sodus par izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē vai nepamatoti atbrīvot personas no administratīvā soda.

Aizdomās turētajai personai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus.

Lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu pierādījumu nostiprināšanu, kriminālprocesā ir veiktas atsevišķas procesuālās darbības. Izmeklēšanas interesēs pagaidām sīkāka informācija netiek sniegta.

Kokins par Ventspils policijas iecirkņa priekšnieku kļuva 2011. gada vasarā. Pirms tam viņš bija Ventspils Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks.

 

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: