4. aprīlī plkst. 15:00 Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs Ventspils gidu kursu apmeklētājiem stāstīs par Ventspils attīstību – ventspilniekiem un apmeklētājiem draudzīgu pilsētu.

Lemberga uzstāšanos būs iespējams noskatīties arī tiešraidē internetā portālos www.ventspils.lv un www.ventasbalss.lv.

 

Šī gada 14. martā mācības gidu kursos uzsāka 58 Ventspils gidi, lai papildinātu savas zināšanas par Ventspils tūrisma piedāvājumu.

 

Kursantu vidū ir pieredzējuši gidi un arī gidi bez pieredzes. Kopā ar ventspilniekiem mācību vielu apgūs arī gidi no Jūrmalas, Rojas, Kuldīgas, Talsiem un Ventspils novada.

 

Pieredzējušie gidi stāsta, ka viņu mērķis ir iegūt jaunāko informāciju no pašvaldības pārstāvjiem, bet jaunajiem gidiem svarīgi apgūt profesijai nepieciešamo teorētisko bāzi. Ir arī tādi dalībnieki, kuru motivācija ir vēlme kļūt par gidu saviem draugiem un ģimenes locekļiem un labāk iepazīt savu pilsētu un novadu.

 

Pabeidzot apmācības, visi kursu beidzēji iegūs Ventspils domes Tūrisma informācijas centra izsniegtu apliecību par kursu noklausīšanos, bet tie, kuri veiksmīgi nokārtos gala pārbaudījumus, arī Ventspils gida apliecību.

 

Kursus svinīgi noslēgs 17. maijā Ventspils vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā Ventspils Piedzīvojumu parkā. Ventspils gida apliecība būs derīga 3 gadus – līdz 2017. gada 14. maijam.

 

Ventspils pilsētas dome šādus kursu organizē jau piekto reizi. 2002. gadā Ventspils pilsētas gidu sertifikātus ieguva 37 cilvēki, 2004. gadā - 63, 2008. gadā - 59 gidi, bet 2011. gadā – 49.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: