Šodien Ventspils pilsētas dome nolēma piešķirt jaunus nosaukumus 12 pilsētas ielām un to daļām.

Atbilstoši lēmumam ielām un to daļām piešķirti šādi nosaukumi – Medus iela, Virves iela, Buru iela, Mastu iela, Airu iela, Tērauda iela, Elektriķu iela, Mazā Kurzemes iela, Dravas iela, Cielavu iela, Pīpiķu iela un Lata iela, tā atzīmējot Latvijas nacionālās valūtas lata nomaiņu uz eiro.

 

Nosaukumi piešķirti, ņemot vērā pilsētas iedzīvotāju aptaujā, kura norisinājās no šā gada 9. līdz 24. janvārim, izteiktos priekšlikumus. Vienlaicīgi dome saistībā ar jaunu ielu nosaukumu piešķiršanu maina adresācijas objektu adreses.

 

Ņemot vērā to, ka domes 1997.gada 16.jūnija lēmumā Nr.93 (protokols Nr.5;1§) ,,Par Ventspils pilsētas ielu, laukumu un parku nosaukumiem”, ar kuru apstiprināts Ventspils pilsētas ielu, laukumu un parku nosaukumu saraksts, ir veiktas daudzkārtīgas izmaiņas, kopskaitā 55 nosaukumos, dome atzīst to par spēku zaudējušu un apstiprina jaunus Ventspils pilsētas ielu, laukumu un parku nosaukumu sarakstus.

 

Ventspils pilsētas dome informē, ka atbilstoši spēkā esošajai likumdošanai, ja adresācijas objektam mainīta adrese, iepriekšējai adresei ir juridiski identisks spēks, līdz ar to adresācijas objektu īpašniekiem nav nepieciešams mainīt īpašuma tiesību apliecinošus dokumentus, un valsts un pašvaldības iestādēs adrešu maiņa notiek automātiski un ir bezmaksas. Pēc adreses maiņas lieto jauno adresi.

 

Papildus tam dome nolēma segt izdevumus tiem dzīvojamo, sabiedrisko vai ražošanas ēku īpašniekiem, kas viņiem radīsies saistībā ar ēku numuru plāksnīšu nomaiņu, kā arī izvērtēt un lemt par iespējām adresācijas objektu īpašniekiem kompensēt izdevumus, kuri tomēr varētu rasties saistībā ar adrešu maiņu valsts un pašvaldības institūciju reģistros, īpašniekiem iesniedzot pamatotus iesniegumus domē līdz šā gada 31. decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: